MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

Skalp, swing vagy mi?

Megamind 2014.07.27. 23:14

megamind_money3.jpg

Nagyon nehéz a fenti kérdés megválaszolása, ugyanis több összetevős a dolog. Ugye aki munka mellett kereskedik annak elég nehéz skalpolgatni, daytraderkedni, mert ugye ott van az elsődleges meló. Pontosan ezért erről az oldaláról a kérdések nem is fogok elmélkedni, mert mindenki tudja, hogy neki mi a fontos, ha akarja megoldja, ha nem akarja kifogást keres, ha meg jó neki ahogy van akkor meg marad minden a régiben. 

Inkább ami miatt feszegetném ezt a kérdéskört az amiatt lenne, hogy sokan a "skalpolás" szó hallatán fejvesztve rohannak olyan, úgy néznek az emberre, mintha minimum eretnek lenne. Pedig azért ha valaki veszi a fáradtságot, akkor gyorsan kiderül, hogy komolyabb eredményt skalpolással, rövidtávú kereskedéssel lehet elérni. Jaja tudom, ez duma, bár megjegyzem, ha ez felmerül akkor ajánlom a poszt utolsó bekezdését, ahol a blogon futó számla egyenlege olvasható.

Tehát, nincsen semmi gond, ha valaki napontúli kereskedő, vagy swingtrader, várja a fasza hullámokat meg minden, még ne adj Isten belevesz egy kis Elliott hullámokat is megtámogatni, a miért is jó swingtradelni. Végül is jó. Főleg akkor, ha vannak jó futások, egyirányba megy a piac, stb. Belátható van pár kritérium. Nagyjából ugyanez igaz azokra is, akik napon túl tartanak pozíciót, hogy akkor most benne lesznek hetekig. Ja, vagy nem, mert kiveszi őket a stop vagy csak a szabályaik. Nem olyan egyszerű ez, sok mindennel meg kell küzdeni, főleg saját magunkkal.

Én inkább a rövidebb pozíciók híve vagyok. Már ami az időt illeti. A hozzám emberek és a tapasztalatom is azt mutatja, hogy csak nagyon kevesek képesek arra, hogy órákig, napokig nézzenek egy chartot, ami araszol felfelé, vagy oldalaz, vagy néha kicsit korrigál meg ilyenek. Lesz pár új ősz hajszál. Ezzel szemben az ember berohan a piaca leskalpol pár pipet, zárja a pozit és örül. Vagy nem örül, mert mínuszos lett, de az meg olyan kicsi mínusz, hogy a számla méretéhez viszonyítva nem számottevő.

Nemrég hallottam egy baromira - ezt értsd nagyon-nagyon-nagyon... - sikeres trader meglátását, ami teljesen jól tükrözi, hogy az átlag hol hibázik. Ő azt mondta, inkább 10-szer 10 pipet gyűjt, mint egyszer százat. Pláne a mostani piacon, nem mindig adatik meg a 100-200 pontos/pipes futás, tízet meg szinte még akkor is meg, amikor ha nem lesz nagyobb mozgás, vagy visszafordul az ár. Természetesen ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valahol van az ár én meg jól beszállok és kiveszem a tutit. Értelemszerűen ehhez is kell koncepció, de a napokban hallottam egy olyan egyszerűt, hogy azt már szégyen, hogy az ember hogyan kaszál.

Mert ugye mit csinál az átlag. Nyit egy számlát, 1000-2000 USD/€ körül, majd kiszámolja, hogy a tavalyi eredményekkel idén mennyit fog kaszálni és uzsgyi. Na persze. Az nem úgy megyen mint turista a hegyen.... Kimaradnak a futások, jönnek a bukók, fogy a zsééé, egyre nagyobb futásokat kellene megfogni, hogy visszajöjjön, meg ugye az elbaszott módon alkalmazott 2%-os szabály se segít, így az átlag gyorsan rájön, hogy az 50% bukóban lévő számlán már 100%-ot kell csinálni, ehhez viszont a nagy futások kellenek, mert a kicsi 10-15 pipek nem érnek semmit.

Óriási tévedés!! Vegye mindenki a fáradtságot és nézze meg, hogy 10-20 pipes futások realizálásával hol tartana a számlája ahelyett, ahol a mostani "nagy " futásokkal van. Nekem van egy stratégiám, ami baromi bonyolult 15 pont TP és 15 pont Stop loss, csak annyi van, hogy kétszer annyi a jó beszálló, mint a rossz. Gyors fejszámolás után mindjárt világos is lesz, hogy elég profitos a dolog.

Persze hagytam a végére egy kis csemegét. Természetesen én is utazok a nagyobb futásokra, csak jelen esetben elég jól kimaradnak vagy ha van, az arra kell, hogy a sok szar beszállót kompenzálja. Szóval a futós stratégia eredménye 38 pont volt a héten a skalpolgatósé 218. Van különbség, a durva az az, hogy ez szinte minden héten így van, ritka az amikor a futós veri a másikat. Ezzel nem szeretnék senkit egy irányba terelni, a lényeg az lenne, hogy ne féljetek az újtól. Ez egy olyan szakma ahol mindig lehet vmit tanulni, és nem árt néha felülvizsgálni az alkalmazott rendszert.

Kimaradt pár hét, de úgy nem akartam kereskedni, hogy nincs rá időm, csak legyen kötés, mert az lett volna csak az igazi faszság inkább hagytam az egészet. Viszont ezen a héten kereskedtem, innentől megint helyreáll a rend (remélem) így lesznek újra heti összesítők is. Aki esetleg nem lenne képbe, azoknak mondom, hogy februárban indult a kereskedés kb. 800€-ról és az utolsó héten jártunk 2934€-nál. Ezt sikerült kicsit megfejelni, továbbra is 3 kontrakttal megy a kötés, de lehet megint emelni fogok, majd még meglátom, kicsit számolgatok. A hét jól sikerült 165 pont lett, mondjuk voltak szép, és ami fontos, hirtelen mozgások, volt hogy azt vártam, hogy legyen már valami majd egyszer csak ugrott egy nagyobbat és ment is sokat. De ugye ez lényegtelen, a eredmény számít, ami szerintem elég jó, főként, hogy ez durván 5 hónap eredménye, mivel maradtak ki hetek szép számban.

A lényeg nem kell megijedni semmitől, ami új vagy más, ismerj meg minél több oldalát ennek a szakmának, mert a sikerhez és a profithoz nem csak egy út létezik..

 

2014-07-27_2214.png

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr476550253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

binaryoptions 2014.07.28. 09:00:29

"Értelemszerűen ehhez is kell koncepció, de a napokban hallottam egy olyan egyszerűt, hogy azt már szégyen, hogy az ember hogyan kaszál."

Erről lehet tudni részletesebben?

Megamind 2014.07.28. 19:45:46

@binaryoptions: itt a blogon biztosan nem, esetleg írj egy levelet és leírom, hogy mi a lényege.
süti beállítások módosítása