MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

Segíts magadon...

Megamind 2014.09.14. 23:36

think_big_by_babekha.jpg

Mindig érdekes számomra, hogy emberek milyen szarul bírnak gondolkodni. A többség mindig azzal van elfoglalva, hogy mi, miért nem fog sikerülni, mit, miért nem lehet megcsinálni stb. Ezzel a remek gondolkodásmóddal egész egyszerűen sehova sem lehet eljutni. Ha valaki azt kérdezné, hogy mi az amivel legelőször foglalkozzon, hogy sikeres legyen akár a tőzsdében akár az életben akkor azt mondanám neki, hogy először a gondolkodásodat tedd rendbe. 

Pár éve volt egy előadás, a Dr. Kürti Sándor (Kürt Adatmentés) volt vendégelőadó. Akit érdekel keresse meg, elérhető a neten, nem teszek ki linket, aki akarja úgyis megtalálja. A lényeg annyi volt, hogy mennyi mindent befolyásol a gondolkodás. Ő egy harvardi-stanfordi módszert alkalmazott/alkalmaz a vége felépítésében. Sok dolgot átvettek, volt amit a magyar viszonyokhoz igazítottak. Nem titok a cég baromi sikeres világelső az adatmentés területén. Valószínűleg nem véletlen. Volt kész mintája amikor a céget alapították? Nem. Volt kitől Magyarországon marketinget, arculattervezést tanulni? Nem. Megoldotta? IGEN.

Az említett előadás végén lehetett kérdezni. Feláll egy csávó és az volt a kérdése, hogy mi van akkor ha az ő cégénél az előadáson említett technikát nem lehet kivitelezni? Válasz: Már a kérdés is rossz, miért ne lehetne megoldani, mindenre van megoldás, csak te most megint rossz helyre fókuszálsz.

Néha kapok én is leveleket, hogy akinek nincs pénze tőzsdézni, az hogyan kezdjen neki. Vagy hogy hogyan tudna bizniszt, stb. építeni amikor nincs rá keret. Baszki, ne az járjon a fejetekben, hogy mi miért nem lehet megcsinálni!! Ha ezen fogtok agyalni akkor nem marad más, lehet menni valahova robotolni és számotokra nincs remény, SOHA nem fogtok elérni semmit. Egy mentorom mondta egyszer, hogy a kellő kitartással szinte minden elérhető. Látott már valaki olyan kisbabát, aki mondjuk 600-1000-szer elesik és egyszer csak azt mondja, HÁT A FASZOM ÉN NE TANULOK MEG JÁRNI, EZ LEHETETLEN! Ugye, hogy nem. Pont így van ez mással dolgokkal is az életben.

De, hogy ne csak a szám járjon, itt egy kis segítség. Csak most az egyszer.

Egy ötlet azoknak, akiknek egy kanyi vasuk sincs a kereskedéshez. Ha van egy normális stratégiád és tudsz is vele profitot csinálni akkor a finishben vagy. Ekkor már csak a tőke hiányzik. Ha nem tudsz társulni senkivel, vagy nem bírod a mások pénzével való kereskedés okozta nyomást, akkor kereskedj demón. De hogy lesz ebből pénzed? Kurva egyszerű.Több olyan oldal is létezik, ahol demószámlán lehet kereskedni, majd karriert építeni. Olyan mint egy videójáték. Ha elérsz egy bizonyos szintet és jók az eredményeid, akkor lesznek követőid. A követőid kötése és a profitja után pénzt kapsz. IGAZI pénzt. Gondolom ez adja magát, hogy ezzel meg tudod teremteni a kezdőtőkédet. Vagy ha nagyon megtetszik akkor maradsz a demó vonalon és csak jutalékra kereskedsz. Ilyen cég például az Ayondo.  Regisztrálsz, kiválasztod, hogy mester akarsz lenni, elkezdesz kereskedni és et voilá lehet is pénzt keresni. Nagyon bonyolult dolog, mondjuk angolul vagy németül érteni kell, mert anélkül még a reg is nehézkes, de ne mindent én oldjak meg helyettetek.

Aztán van itt egy másik példa is. A minap olvastam egy cikket az indexen, gimnazista gyerekekről, akik céget akarnak alapítani. Azt hallották/olvasták, hogy startup céggel lehet nagyot kaszálni, akár még milliárdos is lehet az ember. Tehát akkor ha ez a cél, mit kell csinálni --> startup-ot. Ennyi. Összedugták a fejüket, volt egy ötlet és most erre az ötletre céget csinálnak, kockázati tőkebefektetőt keresnek. Írtak a Prezinek, és más cégeknek, befektetőcégnek Amerikába a Szilícium-völgybe. Remélem már mindenkinek dereng a mondanivaló. 

Nem azt keresték, miért nem fog menni. Van egy cél annak vannak pontjai, megállói, amiket végig kell járni és kész. Persze tudom, ők még csak 15 évesek, nincs családjuk, meg nincsenek számláik, stb. Akiben ez felmerült annak üzenem, HOGY MEGINT A KIFOGÁSOKAT KERESED!!! Ki tiltja meg, hogy te a szabadidődben, hétvégéden az Édes élet helyett valami értelmeset csinálj: Max te magad. Amíg nem változik a gondolkodás eredmény se lesz.

A heti összefoglaló. A héten is volt kereskedés, éppen most mínuszos lett, a sok oldalazás néha megtréfál, de ez van. Vagy nem kellene kereskedni vagy a nap pluszos kereskedése után abba kellene hagyni a kötést. Mondjuk ez utóbbi nem a legjobb megoldás de ez is lehet egy alternatíva. Van egy zárt FB csoport azoknak, akik úgy kereskednek mint én, és ott dobott fel valaki egy elméletet. Az egyik tag azt mondta, hogy ő például nem kereskedi a DAX-ot 11 és 15 óra között. Ahogy nézem nem mindennap jön be, de tényleg sokszor megvéd ez a megoldás a szar kötésektől/oldalazástól. Ezt is lehet tesztelni annak aki DAX-ot kereskedik, lehet másoknak is segít egy kicsit. Szóval az eredmény - 243€ lett, ez nem olyan vészes, egy jobb héten vastagon több visszajön belőle. A számla most 4016€-n áll, ez még mindig szép eredmény éves szinten, tehát nincs gáz. Lehet, hogy a baszakodós nyári időszak után egy eseménydúsabb ősz jön. Megmondom őszintén baromira tudnék neki örülni, mert nálam a daytrade életérzés kicsit kezd kiveszni, amikor az ember egy pozit három óráig őríz.

Mindent összevetve egy dolog a nagy tanulság ami mások sikere mögött rejtőzik : Kitartás kell és hogy ne azt várd, hogy mindig mások oldják meg a problémádat…..mellesleg az sem baj, ha útközben képes és hajlandó vagy fejlődni

2014-09-14_1922.png

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr966686941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása