MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

Változni kell

Megamind 2014.09.21. 22:30

Time4Change_thumb.png

Az egész világ, úgy működik, hogy vannak szerencsésebbek és vannak szerencsétlenek. NA ezt el NE hidd!! Inkább ez úgy néz ki, hogy vannak olyanok, akik úgy néznek ki, mintha szerencsésebbek lennének, ami mögött persze van valami. Ha nagyon ezoterikus vonalon akarnék elindulni akkor azt mondanám, hogy akinek pozitív rezgései vannak, az pozitív dolgokat vonz, be, aki meg negatívval "rezeg" az inkább negatív dolgokat. Mondjuk érthető is, hogy aki állandóan siránkozik, szomorkodik, azzal többnyire rossz dolog történnek, mert még ha a közelében jó dolgok történnek is, akkor is azzal van elfoglalva, hogy neki mennyire szer.

Viszont van egy olyan megközelítés is, hogy akik szerencsésebbnek tűnnek, azok valószínűleg többet is tesznek azért, hogy "szerencsésebbek" legyenek. Többet gyakorolnak, többet dolgoznak, több olyan dologgal foglalkoznak, ami előreviszi őket, többet képzik magukat stb. Ez olyan mint a suliban amikor doga után azt mondta vki, hogy "nem tudok semmit, nem tanultam" majd kapott egy ötöst. Persze vannak kivételes esetek, mindig a "nem tanulással" nem lehet ötöst kapni. Mondjuk érthető az a fajta magatartás is, mert mennyivel szarabbul hangzik az, hogy egész éjjel tanultam, mint az hogy nem tanultam semmit.

Van az a rész is, hogy a gyenge elbukik az erős megmarad. Ez sem feltétlenül arra igaz, hogy aki fizikailag erős az az erős és aki kis vékony az meg a gyenge. Aki veszi a fáradtságot és foglalkozik magával, mind mentális, mind fizikai vonalon valószínűleg azért az előbbre is fog jutni, mint az aki Móhunika showt néz sört vedelve és nagyjából ez tölti ki az életét. 

De, hogy miért érdekes ez? A jelen piaci környezetben aki alkalmazkodik a piachoz az túlél, aki nem az megy a süllyesztőbe. Az én kereskedésemben is látom, hogy nem úgy mennek a dolgok ahogy kellenének. Ennyi ráfordítással, sokkal jobb eredményeknek kellene lenniük. Most nem feltétlenül a blogos számlára gondolok, mert az lazán MEGÖTSZÖRÖZŐDÖTT, ami nem rossz eredmény, de ennek is sokkal jobban kellene állnia. Például aki a trendkövető kereskedést követi, az valószínűleg nem jeleskedik, mert a mozgások sem támogatják ezt, plusz a volatilitás is eltűnt, ami miatt még kevesebbet lehet keresni.

Régebben az egyik cég oktatott egy stratégiát, open teszt vagy valami hasonló volt a neve, pontosan nem emlékszem. A lényeg az volt, hogyha kinyitott a piac, és mindezt GAP-pel csinálta akkor a GAP-et úgyis visszatölti ideológia alapján lehetett ellentétes pozit nyitni - persze bizonyos feltételekkel - és jött a kasza. Na ja, vagy igen vagy nem. Ez mostanában nem működik, vagyis ha vissza is jön a GAP bezárásához az ár akkor azt sok eseten nem reggel nyitás után csinálja meg a papír, hanem mondjuk vagy a nap végére vagy több nappal később.

Sajnos ugye eltűntek a piacokról a nagyobb mozgások is. Ha van is nagyobb mozgás, sokszor az a gond (DAX esetén), hogy van egy 40-50-es GAP-es nyitás és utána alig van mozgás. Pont ezért elkezdtünk gondolkodni, hogy hogyan lehetne megfogni a GAP-et? Ki is dolgoztunk erre egy stratégiát, egész szépen hoz. Itt a blogon nem tárgyalom ki, mert nincsenek meg a feltételek hozzá, hogy megértsétek így ezt csak a zárt csoport élvezi majd. A lényeg egyébként nem az, hogy mi milyen fasza gyerekek vagyunk és hogy milyen köcsögök, hogy megtartjuk magunknak. Egy, és nem véletlenül kezdem ezzel, nem tartjuk meg, csak azoknak mondjuk el, akik meg is értik. Akikkel nem beszélünk közös nyelvet, azokkal ugye felesleges erőlködni, mert se energiák, se időnk nincs. Kettő, bárki elkezdhet agyalni új dolgokon, nem tartja vissza senki, nem kell mindig mástól várni a megoldást.

Hogy még egy kicsi forgassam a kést, a stratégia napi 5 percet igényel csak és durván profitos. Persze itt is van bukó, de az kicsi és elég jó a találati arány, valamint a hozam kockázat aránya is elég szép. Az elmúlt 4 hónap eredménye 1378 pont. Ez szerintem elég jó, egy 1000€-s számlával ez ugye 138%-os profit. Ja igen, ne csináljatok évekre visszamenő teszteket. NINCS ÉRTELME!!! Természetesen ez daytradere vonatkozik. Ahogy látható mivel durván csökkent a volatilitás így nem várható el az előző év eredménye. TEHÁT ALKALMAZKODNI KELL!!! És ez lenne a mai poszt mondanivalója. Pontosan ezt akartam bemutatni a fenti példával (a GAP-essel), hogy régen mi volt és most mi van majdnem mindegy. ALKALMAZKODNI KELL!!

Természetesen nem hetente kell változtatni, de ha nagyon nem jönnek az eredmények akkor lehet, hogy az adott stratégia abban az évben nem megfelelő választás. Pont ezért kötök és is több stratégiával, plusz újak is bekerülnek a repertoárba. Néha kell valami új, alakítani kell a rendszert a piac "hangulatához".

A héten minimális kereskedés volt, DAX lejárat is volt. FED-es beszéd, svájci kamatdöntés, skót döntés, úgy nézett ki, hogy mindig valamire vár a piac, ezért elég jól megszórta a napokat oldalazással. A heti eredmény 66 pont lett, ami most 199€-t ért, így 4215€-n áll a számla. Nem valami sok, de legalább felfelé megyünk. Azt hittem az ősz, hoz majd valami fordulatot és beindul a piac, eddig nem jött be, ki tudja lehet egyik nap beindul és jöhet a giga kasza. Addig is aki úgy érzi nem teljesen jön az az eredmény amit elvár, nézzen kicsit utána, mi lehet a gond. Lehet, hogy a rendszere amit üzemeltet nem erre a piacra való????

2014-09-21_2225.png

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr666715337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása