MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

És még egy....

Megamind 2015.03.30. 18:23

falling-off-cliff.jpg

Utoljára arról írtam, hogy ha így megy tovább, akkor minden héten csődbe megy egy brókercég. Erre mi történt, most meg a Questor adta be a kulcsot. Nem mondom, hogy megmondtam, mert ugye ez így nem igaz, viszont az nagyon látszik, elég gyenge lábakon áll a rendszer. Itt most már nem arról van szó, ki mennyire körültekintő, mert azért nem sutyi-mutyis cégekről volt szó, legalábbis az ember azt gondolta, hogy évek óta, sőt mint tíz éves múltra visszatekintő cégekkel csak nem lesz gond, hát lett.

Csodák nincsenek. Általában ami túl szép, hogy igaz legyen az nem is az, vagy van benne valami csont. Ezután vetődik fel a kérdés, hogy akkor mit lehet tenni. Még mindig vannak azért olyan cégek, befektetési lehetőségek, amikkel annyira nem lehet lukra futni, de még azoknál is fenn áll a veszélye annak, hogy egy hirtelen irányváltás szétbassza az egész céget. Ezt lehetett látni a CHF-es bejelentéskor is. Több olyan cég is csődbe ment, akiről azt hitte mindenki, hogy örökké működni fognak. Ez sem jött be.

Ismét itt a kérdés, hogy akkor mit kellene tenni? Vagy államkötvényt kell venni és remélni, hogy nem lesz államcsőd, mert ugye ebben az esetben a pénznek akkor GOOD BYE! Vagy neki lehet állni megtanulni kereskedni és az embernek saját magának kell gondoskodnia, hogy mi történjen a pénzével. Itt még persze van egy veszély, hogy szar cégnél nyit az ember számlát, de azért itt már tényleg elég jól lehet szűrni. Szóval tanuljon meg mindenki kereskedni? Természetesen nem.

Mindenki nem kereskedhet, viszont akkor lehet le kell mondani az évi 2-5%-nál nagyobb hozamokról. Lehet eljön még az idő és Magyarországon is bevezetik a mínusz kamatot, akkor meg még egy kicsit kellemetlenebb lesz a betételhelyezés. Az egyik legegyszerűbb dolog, ami természetesen nem veszélytelen, ha keresünk egy profitos tradert és másoljuk a kötéseit. Belátom, hogy ez egy elég vad ötlet, mert erre alig van hatása az embernek, de mondjuk aki évek óta kereskedik profitosan azzal talán nem lesz gond. Meg elég jól lehet szabályozni, hogy milyen intenzitással kövesse az ember a tradert. Lehet csökkenteni és növelni is a kockázatot. VAAAAGY, építünk egy csapatot.

Megjegyzem ez most az egyik legdurvább ötletem, de már volt tesztelve és működik, csak nagy a hibaszázalék. Ha egyszer beáll a rendszer akkor már nincs gond, de gyakran az emberen bukik el a mutatvány. Nagy vonalakban ez úgy néz ki, hogy kell egy olyan rendszer (mit mondjuk ami itt is fut a blogon) amit úgy át lehet adni, hogy nem kell évekig tanulni a tőzsdézést a profitosság eléréséhez valamint elég egyértelműek a beszállók, az emberi tényező a minimálisra van leszorítva. Majd kell valaki, aki köt helyettünk. Na ez itt a gyenge pont de nem kivitelezhetetlen. Elképesztő, hogy az egyetemisták mi mindenre nem képesek egy kis pénzért és hogy milyen sok szabadidővel rendelkeznek.

Akkor most dobpergés..........Az idei év újdonsága szerintem ez lesz. Ne csak mindig az legyen, hogy én kereskedek, mert az egy idő után még a végén unalmas lehet, kicsit emeljük a tétet. Ha minden jól megy lesz még pár újdonság, de a fő csapás vonal az ez lesz, hogy hogyan lehet egy olyan profitos rendszert összeállítani, ami minimális kontroll mellett vastagon az átlagos hozamok felett teljesít. A csapatépítéstől kezdve az induláson át a kereskedésig mindent be fogok mutatni és olvashattok majd a csapatról itt a blogon.

Addig is nézzük mit sikerült elérni az elmúlt hetekben. Mert kereskedés az volt, csak posztot nem írtam. Szarul indult a menet, mert az első pár kötés mínuszos lett, és természetesen a kötésméret növelés miatt, ez most érzékenyebben érinti a számlát, de sikerült megfogni nagyobb mozgásokat, amik a mínuszt pluszba fordították. Hangsúlyozom a stratégiában nincs poziépítés, mindig ugyanakkora a méret, kivéve, ha én nem emelek a számla növekedése miatt. Szóval az utolsó állapothoz képest a profit 1750€ lett így most már elhagytuk a tízezres vonalat is és a számla összege 11191€-n áll jelenleg. Elégedett vagyok ezzel az eredménnyel, szépen növekedik a számla és a mínuszok is elviselhetőek. Optimális esetben marad az irány, de gondolom a másik projekt is érdekes lesz...

kepernyofoto_2015-03-27_15_40_14.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr67314364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása