MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

Houston baj van.....

Megamind 2015.04.19. 20:17

hangman_s_playground_by_rumeal.jpg

Sokakat kerülgethet hasonló gondolat. Van akit azért, mert olyan szar helyzetbe került, és van olyan is aki szívesen látna bizonyos embereket a fenti szituációban. Nagyon úgy fest, hogy a gond sokkal komolyabb, mint ahogyan azt  a többség gondolta. Nem lehet tudni, hogy miért pont most robbannak ki ezek a pénzügyi botrányok, igazából lényegtelen is, mert nem vigasztalnak az okok, indokok, pláne nem azt, aki sok év spórolását veszítette el és ez volt minden tartaléka. Nem akarom tovább rontani a helyzetüket azzal, hogy lett volna más esélyük is, meg, hogy máshogy meg lehetett előzni a teljes vagyon vesztést.

Az már a múlt. A jelen az az, hogy lesznek akik visszakapják a pénzüket és szerintem többen lesznek akik nem. Ugye a héten megint kipattant egy újabb ügy. Kíváncsi leszek, hogy az állam itt is kiáll-e a betétesek mellett és nekik is visszaadja-e a pénzüket. Ez a jövő zenéje, majd meglátjuk mi lesz. 

Tényleg úgy néz ki, hogy ebben az országban mindenkinek mindenhez kell értenie. Mindenki legyen, orvos, ügyvéd, bankár, könyvelő, autószerelő, lakatos, festő és még folytathatnám a sort, mert gyakorlatilag kis túlzással, de mindennel át van baszva az átlagember. A legjobb amúgy, pont ma olvastam egy cikket, talán az indexen, hogy mindenki legyen résen az üzletekben, amikor a nagyobb kiszerelésű árukat veszi le a polcról, mert sok esetben ezek egységára drágábbra jön ki, mint a kisebb kiszerelésűeké. Kész röhej, nem. 

Mondjuk, ha az embernek pénze lenne, akkor kicsit könnyebben megbirkózna a helyzettel, mert azért az még mindig sok mindent megold. Megváltozott a világ, nincs már olyan, hogy az állam, a világ majd a gondunkat viseli. NEM, nem fogja senki. Mindenki gondoskodjon magáról, kicsit olyan helyzet ez mint mondjuk egy pénzügyi őskor.

Nem a tőzsde az egyetlen megoldás, ez csak egy a sok közül. Viszont ez az egyik, amivel relatív kevés pénzből is normális eredményt lehet elérni. Itt van a blog. Nem a maximum jön ki belőle, mert az még ennél is jobb lenne talán, de most már ott tartunk, hogy két év alatt 800€-ból elhagytam a 12.000€-t. Erre mondjuk nem lehet azt mondani, hogy szar eredmény. Más is meg tudja csinálni? Persze. Többen is vannak akiknek sikerült ezekkel a stratégiákkal. Mindenkinek sikerült? Nem. Hogy miért? Több oka is van, mindenkinélmás. Egyes esetekben a kapzsiság, másik esetben a félelem, megint egy másikban a hanyagság, és vannak még okok.

De akiknek még nem sikerült, azok is nyertek már, mert tettek valamit. Még mindig jobb 100-szor elbukni, mint meg sem próbálni. Tudom annak aki bukott annak ez nem vigasz. Pedig annak kéne lenni. Ez pont az a szakma, amit "ingyen" ki lehet próbálni. Erre vannak a demószámlák. De most ebbe nem fogok belefolyni. Van több lehetőség is, azoknak is akik mondjuk elizgulnák a kereskedést, vagy azoknak akik csak szimplán gyengék 3 szabály betartására.

Meg fogom még idén mutatni, több emberen keresztül, hogyha el akarsz érni valamit és eléggé elkötelezett vagy, akkor képes vagy a fenti eredmény reprodukálására, sőt annak a túlszárnyalására. Például én a héten két napot kereskedtem, nem volt több időm, meg mivel így is lett 856€ profit, és amúgy is csak kapkodtam volna így nem kötöttem többet. Azért ugye a 856€ így is közel 250.000 Ft, ami egy havi bérnek se lenne olyan rossz, nem egy hétre.  Itt van az a rész, hogy NEM KELL mindenáron kötni. De, hogy mikor kell, az egy nagyon fontos pillanat.......és akkor KELL IS KÖTNI!!!!

kepernyofoto_2015-04-19_19_37_09.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr327381556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása