MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

Csapatmunka

Megamind 2015.05.23. 23:38

2313-inc-business-teamwork.jpg

Nem kell megijedni, a háttérben halad a munka. Tudom, hogy kicsit belassult a posztírás és elmaradnak a heti összegzések, de arról már tényleg nem akarok írni, hogy milyen jól megy a kötögetés, meg melyik brókercég dőlt be. Megjegyzem most is van egy új, szépen hazavágták sok ember "jövőjét" és annyival elintézték az egészet, hogy nem ők a hibásak, hanem a szolgáltató akivel dolgoznak. Csak ez ugye az embert nem nagyon érdekli, pláne nem úgy, hogy magával a brokival van szerződéses viszonyban nem pedig annak a szolgáltatójával.

Egy ismerősöm hívott pár hete, hogy tudok-e esetleg segíteni, van-e valami kontaktom, mert a nagyon nagy gondban van, elég sok pénze szorult bent, és most egyre jobban úgy fest, hogy el is úszott a pénze. Nem írok cégnevet, de legyen annyi elég, hogy ez is egy elég ismert cég Magyarországon és nagyon sok embernek volt ott számlája.

De viszont ami a lényeg és amit a háttérben folyó munkáról tudni lehet. Bővül a blog. Mint írtam, véleményem szerint vannak olyan szituációk asz életben, kereskedésben, amikor az ember vagy nem tud vagy nem akar kötni. Viszont azért szeretne ezzel foglalkozni. Ez ugye eléggé egy 22-es csapdája, erre lehet megoldás, ha az embernek van egy csapata. Egy ilyen csapatot kinevelni, felépíteni nem egyszerű. Pláne akkor nem, ha olyan stratégiát használ az ember, ami évek alatt teljesedett ki, és főként ha tele van szubjektív elemekkel és szükséges hozzá a tapasztalat, mélyebb tőzsdei tudás.

Ez egyébként szerintem már több sebből is vérzik, mert ha van szubjektív elem, akkor nem is nagyon átadható másnak, valamint az eredményeket nem valószínű, hogy más is tudja reprodukálni valamint minden olyan rendszer, ami bonyolult, az idő kérdése, de halálra van ítélve. 

Nem árulok el nagy titkot de a blogon futó stratégia az ilyenek ellentetje. Gyorsan megtanulható, könnyen alkalmazható és nem igen van benne szubjektív elem. Na jó a kiszállásnál van, de az sem veszélyes. Pontosan ezért elhatároztam, hogy összehozok egy csapatot. Az alapelgondolás az volt, lehet pályázni az "állásra" és majd kiválasztom a pályázatok alapján, hogy kikkel akarok együtt dolgozni. Van pár feltétel aminek meg kell felelni, és persze van elvárás is, majd jött volna egy elbeszélgetés és kialakult volna az eredmény, hogy kik alkotják a csapatot.

Na de az élet egy nagy rendező és a sors úgy hozta, hogy erre most nem kerül sor, ugyanis jelentkezett egy csapat még azelőtt, hogy egyáltalán meghirdettem volna ezt az "akciót". Amúgy a célja ennek az egésznek az, hogy létre lehet hozni különböző kereskedő csapatokat, akik olyanok helyett tudnak kereskedni akiknek vagy nincs idejük, vagy kedvük, vagy csak szimplán fosnak a kereskedéstől, stb. Ezer oka lehet ennek, mindenki válasszon magának egyet. 

A blog életébe is kerül egy kis izgalom, most már nem csak az én kötéseim miatt lett aggódni és hetente figyelni a blogot, hanem a csapatért is lehet izgulni. Persze nem ez a jó szó, de mégis biztosan van olyan, aki azért tér vissza hétről-hétre, mert kíváncsi hogy mit sikerült az elmúlt héten elkövetni. Most annyi lesz, hogy a csapatnak is lesz egy számlája. Kezdetben egy demoszámla, majd váltunk élesre. Hagyok pár hetet, hogy mindenki belerázódjon. Nem kell izgulni, nem években és nem is hónapokban fogjuk ezt mérni, max. hetekben. 

Ha valakinek tetszik majd a modell és az eredmény, akkor továbbfejlesztjük ezt az egészet és alakítunk még pár csapatot, de ez nagyon a jövő. Szóval ez zajlik a háttérben, elindult a tanítás és a gyakorlás. Tényleg annyira nem lehet szar a rendszer, mert a hibák ellenére is pluszos az első tag, aki a héten kezdte a tradinget, a többiek a jövő héten kapcsolódnak be. 

Közben én is kereskedtem, de ez most annyira nem mérvadó, mert az elmúlt hetekben nagyon kevés időm volt, csak bele-bele kereskedtem a piacba. Ennél azért jóval több volt a piacban, de ha egyszer nem vagyok ott, úgy elég nehéz kötni. Erre lesz ugye a csapat. :) Ettől eltekintve 1742€-val nőtt a számla az elmúlt hetekben, így már 14.987€-n áll a számla. Továbbra is fogok kötni, de inkább a következő lépcsőben gondolkodok, szeretnék egy kis izgalmat vinni ebbe a dologba.

Meglátjuk mit hoz a jövő, szerintem ez a jó irány........

kepernyofoto_2015-05-22_9_13_06.png 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr137486332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása