MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

Ha most kezdeném

Megamind 2014.04.21. 00:01

Start-here.jpg

Mivel egyre fogyok ki a lélekemelő témákból, meg elemzéseket nem vagyok hajlandó írni, főként azért nem mert nem is csinálok, azon gondolkodtam, hogy mivel dobhatnám fel ezt a húsvét éjjelt. De ha már húsvét, akkor legyen ajándék is. A következő sorokat nem feltétlenül szánom ajándéknak, de aki most akar belekezdeni ebbe a szakmába, annak kapaszkodó lehet.

Előre leszögezem, hogy nem fogok írni semmilyen stratégiámról. Na jó talán egy nagyon egyszerűt majd később megosztok, de ezen még gondolkodok egy kicsit. Roppant egyszerű oka van. Először is ez egy blog. Ennek ugye az ismérve, hogy napló. Na most magamnak csak nem magyarázom el, hogy mivel kötök, mert ha nincs tudathasadásom, vagy nem vagyok skizofrén, akkor ezzel nincs gond, nem kell magamnak jegyzeteket hagynom. Másodsorban teljesen igaz a mondás, hogy amit ingyen kap az ember azt nem becsüli. Harmadsorban meg aki hozzámfordult és segítséget kért, majd megfizette az időmet, azokkal kurvára nem lenne fair, ha itt meg megosztanék mindent. Mondjuk nem sokra mennétek vele, mivel már többször leírtam, hogy nem a hagyományos stratégiákat alkalmazom, így azért annál bonyolultabb a dolog, hogy itt két hasábon megosszam, annak meg semmi értelme, hogy valaki rosszul alkalmazva elbassza a pénzét a piacon.

A lényeg viszont, hogy mit csinálnék, ha most kezdeném ezt az egészet. Kézenfekvő, hogy elolvasok pár fórumot. Na én ettől óvva intek mindenkit. Olyan durván bevisznek az önjelölt Einsteinek az erdőbe, hogy öröm nézni. Durva észosztás van, okoskodás, a másik stratégiájának minősítgetése stb. Ha már mindenképp fórum, akkor én külföldön keresgélnék, de ezzel éjszakák, hetek, hónapok fognak elmenni. Hiába. A tutit nem írják le sehol. Mindenkinek más a tuti, és persze mindenki meg van győződve arról, hogy az ő rendszere a legtutibb. Már itt gond van. Ha ilyet olvasol akkor gyorsan tűnj el onnan. Tehát ha még soha semmit nem hallottam volna tőzsdéről, akkor elolvasnám a Várkuti Géza könyvét a FOREX Trading-et. Ezt már talán írtam, de most itt egyben össze lesz szedve, hogy hogyan kellene elindulni. 

Ez a könyvolvasósdi minimális magyarázatra szorul. Én nem vagyok annak a híve, hogy valaki tök egyedül álljon ennek neki. Persze sokan mondják, hogy a neten fent van minden, szóval simán meg lehet tanulni onnan kereskedni. Persze hogy meg lehet, csak nem mindenkinek. Ehhez olyan típus is kell, aki magától egyedül is könnyen bármit megtanul. Aki kicsit vizuálisabb típus annak nem fog menni. Aki szereti, hogy elmagyarázzák neki a dolgokat, megmutassák példákon annak ez nem fog menni. Most viszont vegyük azt az esetet, ha valaki hősnek érzi magát és egyedül indul ennek neki és még soha nem hallott semmit a tőzsdéről. Na nekik ez a könyv kötelező. Nem egy nagy szám, de érdekes módon olyan egyszerűen le vannak írva az alapok, hogy azokat gyorsan, könnyen meg lehet tanulni. Ettől senki nem lesz tőzsdés!!! Ez arra jó, hogy legalább az alapszavakkal, kifejezésekkel megismerkedsz. Viszont ez elengedhetetlen, hogy tovább tudj lépni. Nem bemagolni kell a könyvet. Ez nem jog. Itt senkit nem fog érdekelni, hogy bemagoltál valamit és milyen faszán vissza tudod mondani a szavak, kifejezések jelentését.

Nem lesz könnyű, főképp ha nincs segítséged. Hangsúlyozom, ne kezd el kezdőként fórumozni! Pláne ne a magyar oldalakon. Ha nem értesz valamit keress inkább könyveket. Ne olyat, ami lexikális tudást ad, inkább olyan amit valami trader írt. Mondjuk a Birgernek is van könyve, de azt nem javaslom így az elején, mert olyan lesz, mintha kínait olvasnál. Még egy lehetőség lehet a Kecskeméti könyv is, de abból meg durván át kell ugrani részeket, mert túl részletes és a könyvben lévő dolgok nagy részét nem fogod tudni használni. Egész egyszerűen azért, mert nem működnek. Viszont nem árt ha tudod, hogy mik és milyen indikátorok léteznek. Ez alap, de használni nem kell őket. Pláne nem úgy, hogy felraksz egy chartra hatszázat és az ár már nem is látszik.

Emellett azonnal írnék egy listát. Olyanok lennének rajta, hogy mit akarok ezzel az egésszel elérni, meg, hogy ezért mit vagyok hajlandó feláldozni, mi az az ár, amit nekem ez megér. Mennyi időm van rá, mennyi tőkém. Azt mondják, ha az első évben nullás vagy, akkor fasza csávó vagy. Én meg erre azt mondom, hogy faszán felkopik az állad. Tévedés ne essék a hagyományos rendszerekkel évek kellenek ahhoz, hogy profitos legyél. Nem akarlak megijeszteni és a kedvedet sem akarom elvenni, de ez az igazság. Vegyünk egy mindenki által jól ismert top tradert, Birger Schaefermeiert. Öt év alatt 103%-ot ért el. Parádés teljesítmény. Egy baj van csak, az utolsó két éve nullás vagy mínuszos volt. Tehát a profit az első három évben keletkezett. Nem véletlen ez sem. Milliószor írtam, hogy 2011 szeptemberétől-októberétől teljesen megváltozott a piac. Elmúltak a nagy napi mozgások. Van olyan instrumentum, amelyik most csak az ÖTÖD-ét mozogja annak, mint 3 éve. Szerinted vagy akkora ász, hogy kezdőként egy gyengébb, "veszélyesebb" piacon is sikeres tudsz lenni? Hibátlanul, érzelmek nélkül kötsz, még akkor is, ha két éven keresztül nem keresel semmit vagy netalán még buksz is? 

Én nem hiszem. Sem a kitartásod, sem a pénzed nincs meg ehhez. Tudom, láttam mostani kezdőket. Nem véletlen, hogy sokan írtok nekem is, hogy mit kellene csinálni. Szóval a könyv és a lista után meghatároznám az idősíkot, hogy daytrader leszek vagy dolgozom és napontúl kereskedek. Ha ez is megvan, akkor kell egy stratégia. Na ja, de honnan? Ez a legnehezebb. Fórumot még ekkor se olvass! Nem azért, mert nincsenek stratégiák, inkább azért ne, mert mindenki belepofázik és egy nagy szar lesz az egészből. Sajnos nem olyan tanácsok lesznek, hogy "én leteszteletem az adott stratégiát így és így" hanem olyan lesz, hogy SZERINTEM így vagy úgy jobb lenne. Inkább akkor már egy golyót a fejbe mint ezeket.

Mindig csak magadban bizzál meg. Ha te letesztelted és jó akkor jó is. Ne sajnáld az időt!! Ez az idő kurva sok pénzedbe kerülhet. Bármit is akarsz, előtte készíts statisztikát. Ha ez jó, akkor jöhet a demo. Ha az is jó, jöhet az éles pénz. Mondjuk ez így leírva gyorsnak tűnik, de ez simán lehet egy év is. Ha ez nem tetszik, akkor ez a szakma nem neked való. Ha egyből éles pénzzel akarsz kimenni, minden felkészültség nélkül, akkor inkább menj el egy jót bulizni vagy nyaralni. Sokkal jobb élmény lesz. Nem lesz akkora tanító értéke, de kellemesebb lesz az tuti.

A következő kérdés, hogy hogyan tovább? Ez legyen a jövő hét témája. Egyelőre olvasd el a könyvet. 

A hét. Na igen, a hét megint pluszos lett. Ez van ez már csak ilyen, haladunk a százezer felé. Na jó az továbbra is irreális, de megpróbálom a kedvetekért, meglátjuk meddig jutok el. A héten 82 pont vagyis 172€ profit lett az eredmény. Ez most nem volt olyan jó hét, de amúgy is rövidebb volt egy nappal. Persze pluszos lett, így a jó nem jó kérdés feszegetése nem erre irányult természetesen. Alapvetően mind mondtam, nincsenek olyan szép mozgások, mint régebben, de ez van, ezzel kell most együttélni. Majd leszenk itt még 2-300 pontos hetek is, és remélhetőleg akkor már 5-10 kontrakttal fogok kötni. Akkor fog csak igazán beindulni a számla. Tehát, jó olvasást, kellemes húsvétot, sok locsolót! 

 

20140420_2317.png

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr386056366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása