MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

Ingyen pénz....

Megamind 2015.11.22. 00:07

intro.jpg

Alapvetően az "ingyen pénz" mint olyan az egy oximoron, mert ilyen a valóságban nem létezik. Ingyen nem adnak semmit. Ha mégis az általában nem ér semmit. 

Én mégis két dologról szeretnék most írni. Neeeem, neeem nem fogok senkinek pénzt osztogatni. Nincs az a jó világ. Inkább elrettenteném a vállalkozó kedvű tőzsdéseket egy kereskedési formától, mert csúnyán meg lehet vele járni. Az utóbbi időben ismét sokat olvasok olyanról, hogy valaki részvényen keresett 250-400%-ot pár nap alatt. WTF? 

Sokan így kiáltanak fel, mert ilyen kereskedés sokakat megmozgat. Nem egy nagy titok húzódik amúgy mögötte. A lényeg, hogy keresni kell robbanás előtt álló úgynevezett "penny stocks" papírokat. Ezen pár centes papírok és nem kell hozzá sok pénz, hogy belevásároljon az ember ezekbe a cégekbe. Majd jön a robbanás és et voilá! és már csak azt kell kitalálni, hogy mire költi az ember a milliókat amiket megkeresett.

jamn-big.png

Valahogy így néz ki egy ilyen. 1 USD-ről rövid idő alatt eljutott a 6 USD-ig is. Ez elég szép haszon. Ez az az eset, amikor minden jól sül el. Mondjuk ezen a charton is látszik, hogy a vége nem lett túl jó, de a volt kiszállási stratégia, akkor biztosan szép haszonra lehetett szert tenni.

De mint mondtam ez a szerencsés eset. Ez a buli elsülhet úgy is, hogy a robbanás nem következik be, sőt beszakad a francba az egész. Na, mi van ekkor. Elbuktuk a lóvét. Ha mázlink van. Ha nincs akkor és egy olyan típusú részvény tulajdonosai vagyunk, akkor megkérnek minket, hogy fáradjunk a kasszához és fizessünk be egy nagyobb összeget. Ez azért lehet, mert akkor részt sikerült megvenni a cégből, hogy jelentős tulajdoni hányaddal rendelkezünk, plusz mint említettem olyan papírunk van, amivel ez a felelősség is jár.

Most attól tekintsünk el, hogy ezt a cég hogyan tudja érvényesíteni, mert nem biztos, hogy Amerikából ideszalad bárki is a pénzét követelni, de azért egy pár álmatlan éjszaka lehet ebből. Hangsúlyozom a fenti eset NEM a képzelet szüleménye, egy trader társammal is megtörtént, volt is nagy szaladgálás ügyvédhez meg mindenhova, hogy akkor most mi van, tényleg kell-e utalni, stb.

A másik dolog az viszont egy létező lehetőség, és úgy néz ki, hogy relatív egyszerűen lehet pénzt keresni, nem túl nagy befektetéssel. Hogy pontosan miről van szó, azt most nem fejtem ki, pár hét türelem és ki fog derülni. Elöljáróban annyit, hogy fix hozammal kecsegtet, nem igényel napi rendszeres munkát, ez inkább amolyan passzív bevétel témakörébe tartozó dolog. Nem kell feladni a már meglévő munkahelyet, mégis jön bevétel folyamatosan a fizetés mellé. 

Természetesen ez sincs ingyen, már írtam, olyan dolgok nem sokat érnek, viszont a befektetés és a hozam elég jó arányt mutat. 

Mellékszálként megjegyzem, hogy időközben kereskedtem is, az eredményt csütörtökön olvashatjátok, addig kitartás......

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr828097622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása