MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

A hiányzó alapok

Megamind 2015.01.25. 23:42

before-start-image.jpg

Sokan azt gondolják, hogy a könyvek, meg az oktatók poénból rugóznak a money management-en, meg az alapok fontosságán. Persze nem a befektetési alapokról van szó. Az én véleményem mondjuk annyiban eltér, hogy aki tudja, hogy mit csinál annak a money management is máshogy nézhet ki. Itt jegyezném meg, hogy nagyon kevesen vannak azok akik az előbb említett táborba tartoznak. Nemrég olvastam egy könyvet, Soros, Warren Buffett, és más sikeres, gazdag emberrel csináltak interjút. Ebben többek közt a diverzifikációról is szó volt. Ugye ezen azt értjük, hogy az ember több dologba fekteti a pénzét és nem egy lapra tesz fel mindent, NEHOGY BAJ legyen címszóval. Na erre Soros annyit mondott, hogy az diverzifikál, aki nem tudja, hogy mit csinál. Ennyi.

Erre a szintre eljutni mondjuk egy másik téma, de az üzenet eléggé fontos. Viszont ha nincsenek meg az alapok, ami a sikeres kereskedéshez kell, akkor a money managementtel sem érdemes játszani, mert elég gyorsan el tud égni a számla. 

De akkor mik is az alapok? Sokan kérdeznek tőlem az itt futó stratégiáról, meg hogy miben rejlik a siker. Amikor elmondom, hogy a siker egyik alapköve, hogy kb. 2 szabály van, akkor mindenki azt mondja, hogy jaaaa, így könnyű. Könnyű a nagy szart. Szabályosan kereskedni baromi nehéz. Persze meg lehet tanulni, meg egy idő után rá is áll az ember agya, már ha bírja a pénztárcája az előtte lévő "szabálytalankodást", de az egyik alap dolog az az, hogy mindig a piacnak van igaza. Lehet bosszúból kötni, meg van a "majd én megmutatom", "meg ennek nem is arra kellene mennie", meg az XY tőzsdeguru vagy tőzsdeportál ezt vagy azt mondta. Na ezek a felejtős dolgok. 

Az első és legfontosabb dolog, az alap, hogy nem hősködünk. Terv kell, szabályokkal és ezeket BE KELL TARTANI. Lehet, hogy szarok a szabályok, szar a rendszer amit összeállítottál, de akkor is végig kell vinni, amit elkezdtél. Hülyén hangzik, de nem a profit a lényeg. Az elején nem. Az elején azt kell megtanulni, hogy ki kell tartani. Ha erre nincs pénzed, akkor kereskedj demószámlán. Megjegyzem ennek én nem vagyok a híve, mert itt mindenki Gordon Gekkonak képzeli magát, és éles számlán meg jön a meglepetés, hogy ez mégse úgy megy ahogy az a demón ment. 

Lehetsz te profitos, kereshetsz csilliárdokat, egy biztos, ha ezt "csalással" éred el és átbaszod magad akkor hosszútávon úgysem leszel sikeres. Ez kicsit olyan, mint a testépítés. Lehet, hogy 20 kg-val is tudsz bicepszezni, de közben össze-vissza dülöngélsz, emeled vállból, derékból, mindehogy, de TE király vagy, mert 20 kg-val bicepszezel. Eredményként szétbaszod az izületeidet, nem fejlődik a karod stb. Lehet, hogyha szabályosan csinálnád és csak 8 Kg-val edzenél, nem lehetni villogni a haverok előtt, viszont fejlődne az izmod, növekedne a karod és még meg sem sérülnél. Remélem érhető a párhuzam.

Azt szokták mondani, hogy minden fejben dől el. Itt az idő felébredni. Mondjuk ha nincs kereskedési naplód akkor ugye megint nincs miről beszélni, mert ez a másik alapdolog, amivel rendelkezned kell. Hogy meddig írod az a te dolgod, bár megjegyzem a Birger mai napig ír kereskedési naplót, pedig ugye nem ma kezdte, de az elején mindenképpen kell, hogy vissza tudd nézni, hogy van-e helyed ebben a szakmában a sikeresek közt. A naplóban ott van minden, láthatod, hogy képes vagy-e betartani az általad felállított szabályokat. Ez az első és legalapabb dolog, amíg ez nem megy, ne is menj tovább. Teljesen mindegy, hogy milyen stratégiával kötsz, nem azon fog múlni a siker.

Apropó siker. A héten is kötögettem egy kicsit, mondjuk annyi hogy a korábbi két kontrakt helyett négyre váltottam. Elég sok a profit, elbír a számla pár bukós kötést. Az eredeti elképzelés amúgy is az volt, hogy ahány ezer a számla annyi kontrakt, csak azt egy kicsit meredeknek gondoltam, pláne egy olyan piacon, ami szinte egész évben oldalazott. A hét elég jól sikerült, 903€ profit lett. Talán innen egy kicsit begyorsul majd a gyarapodás. Persze a bukták is nagyobbak lehetnek, de optimistán tekintek előre. Ez az eredmény kicsit több mint 220 pontból jött össze, ami elég jó eredmény, elég rég volt már ennyi. Igazából ennek kellene az általánosnak lenni és remélem visszatérnek a nagyobb mozgások. A számla így most 6699€-n áll lassan meglesz az első tízes. Nem is rossz egy 800€-s számlától. Persze nem akarom elkiabálni, messze van még ez.

Lenne még itt valami. Gondolkodom, egy ask.fm-es oldalban. Itt lehetne kérdezgetni névtelenül és nem kell e-mailt írogatni, plusz mindenki látná a válaszokat. Erre nagyjából hetente egy nap este lenne lehetőség, de csak akkor csinálom meg ha van rá igény, szóval aki olvassa a blogot és igényt tartana egy ilyen lehetőségre az dobjon egy mailt.

20150125_2337.png

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr817108227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Followme Trader · http://tradery2015.blogspot.com 2015.01.29. 14:21:29

Gratulálok a teljesítményedhez, szépen felhizlaltad a számlád.

Megamind 2015.02.02. 17:22:53

@Followme Trader: Köszönöm. Remélem innen már kicsit gyorsabban fog hízni :)
süti beállítások módosítása