MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

Szerinted képes vagy rá?

Megamind 2016.07.20. 21:56

xr6880_how-can-you-say-youve-got-too-much-work-in-a-professional-way_2x.jpg

Ez a poszt lesz a sorozat igazi első része, egyben egy horror poszt is lesz. Kiábrándítóan őszinte, sokaknak fájdalmas, de a jó hír, hogy a sorozat végén lesz három út, amit választani lehet. Egyet el is árulok, hagyod a francba az egész tőzsdét és bízol a szerencsében és lottózol. Az értelmesebbje gondolom ezt nem fogja választani, de ki tudja bármi lehetséges. 

A címben szereplő kérdés arra utal, hogy Szerinted képes vagy-e megtanulni profitosan kereskedni vagy kereskedsz de nincs eredménye vagy max nulla közeli. Nézzük meg, hogy indul neki az átlag feletti ember. Azért mondom, hogy átlag feletti, mert ő legalább eljutott addig, hogy valamit tenni akar, mert mondjuk jobb életre vágyik, szeretne szebb, biztonságosabb jövőt a gyermekeinek, gondoskodni akar a szüleiről, stb. Tehát a fizetés ehhez kevés, valamit akkor csinálni kell. Jönnek a jobbnál jobb Facebook hirdetések, hogy Manci néni 20 perc alatt 1000 USD-t kereset, és hogy ez neked is sikerülhet, csak vágj bele már ma a tőzsdébe, bináris opciózásba, részvénykereskedésbe, stb. Ja igen a legjobbat majdnem kihagytam, mert Manci néni 400 USD-ből csinálta a plusz 1000 USD-t szóval igazából a meggazdagodáshoz pénze se kell, mármint olyan komolyabb. 

Akkor tehát a terv meg is van, meg kell tanulni azt amit Manci néni is csinál és már dől is a lé. Mert ugye sok helyről hallani, többek közt én is ezt szoktam mondani, hogy nem kell feltétlenül kitalálni valami új dolgot, keresni kell sikeres embereket és le kell másolni azt amit csinálnak. Jelen esetben annyi probléma van, hogy Manci néni a valóságban nem létezik, csak a marketinges team volt Manci néni bölcsője és ők nevelték azzá a tökéletes, sikeres trader-ré aki most ilyen jól keres.

Nem azt mondom, hogy nem lehet elérni azt az eredményt, hanem azt, hogy ÍGY TUTI nem lehet. Na, de térjünk vissza az eredeti vonalhoz. Szóval, ha nem esett le, hogy ez egy átbaszás, akkor most az jön, hogy elkezdünk úgy kereskedni, mint Manci néni. Gyorsan ki fog derülni, hogy ez mégsem úgy megy, mint amiről korábban szó volt, sőt ha az ember kicsit beleássa magát, akkor kiderül, hogy ez egy sokkal komolyabb szakma, mintsem 1 óra alatt meg lehetne ezt tanulni.

Ekkor jön a következő gondolat, hogy tanuljunk meg kereskedni. De most tényleg, igazából, szabályosan tanuljunk meg. Ma Magyarországon annyi tanfolyam van, mint égen a csillag, így elég nehéz választani és ha rossz helyen kezdünk bele, akkor még az is előfordulhat, hogy súlyos százezrek kifizetése után sincs egy normális, használható rendszerünk. De legyünk optimisták, mondjuk azt, hogy van stratégiánk. Valamilyen. Elkezd az ember úgy kereskedni, mint ahogy azt a tanfolyamon tanulta. Annyi lesz a különbség, mert ez borítékolható, hogy míg az oktató visszamenőleg megmutogatja milyen szép beszállók voltak és hogy nagy részük tankönyvbe illik mégis az eredmény elmarad, sőt jönnek a bukók. 

Az egyik legnagyobb hiba, hogy sokan az utolsó megtakarításaikat küldik ki és azzal akarnak kitörni a reménytelenség erdejéből, és hát ugye ez amolyan horrorfilmbe illő kép, ami általában azzal végződik, hogy valaki beadja a kulcsot. Remélhetőleg a jelen esetben csak a számlának lesz annyi. Érzésre mondjuk olyan lesz mintha valami bődületes meteor csapódott volna a földbe és vagy egymillió évig sötétségbe borul a föld, de azért a jó hír, hogy innen is van kiút. Elsőre mégis reménytelennek tűnik a helyzet. Pénz sincs, profit sincs, igazából tudás sincs, önbizalom meg még annyi se, gyakorlatilag totál kilátástalan a helyzet. 

Mert mi történt a tankönyvi beszállókkal? Csupán annyi történt, hogy azok annak tankönyviek aki ezt nézi már évek óta. Egy kezdő aki, éppen csak kieset egy szombati Daytrade tanfolyamról, az bizony nem tankönyvet lát, hanem inkább egy Fülest ami tele van rejtvényekkel. Így pedig nagyon nehéz kereskedni. A statisztika azt mondja, hogy átlagban négy év kell ahhoz, hogy megtanuljon az ember kereskedni, ha napi legalább 2-3 órát rászán. Van neked ennyi? Van megoldás? Erről majd a következő részben.....

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr288901922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása