MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

Ez tényleg a valóság?

Megamind 2016.06.26. 23:12

dream-or-reality1.jpg

Ez elmúlt napok történései mellett nem lehet elmenni. Gondolok itt a britek szavazására és az azt követő eseményekre, tőzsdei mozgásokra, és azok következményeire.

Mindezek előtt mondanék pár szót az elmúlt időszakról. A blog nem szűnt meg, gondolom ez nem újdonság. Tudom nem voltak posztok, de magamat nem akarom ismételni és ugyanazokat a dolgokat feleslegesnek tartom leírni, mivel aki fejlődni akar az megfogadja őket, talán még meg is keres, a többiek meg úgyis "mindenkinél mindent jobban tudnak" és nem kérnek a segítségből, saját maguk intézik a dolgaikat.

Nem kereskedtem sokat az elmúlt időszakban, a minimális kereskedéssel amúgy 48.000€-ra ment fel a számla, jelenleg is itt áll, szóval nem füstölt el. Van viszont ami igen, erről lejjebb olvashattok majd. Dolgozgatok szépen, építem a dolgaimat, emellett kevesebb idő jut ennek a számlának a vezetésére. Nem fogom abbahagyni, a jelenlegi cél 100.000€, ami a 800€-s indulóból nem lenne rossz eredmény, de az még odébb lesz. 

Továbbra is szükségem lenne "munkatársakra", de az elmúlt időszak történései, tapasztalatai alapján nagyban átalakítom ezt az együtt dolgozósdit, mert a sajnos a legtöbb buktatója (nagy részük emberi) amire gondoltam, hogy gond lehet szinte kivétel nélkül fel is ütötte a fejét. Akit érdekel és nem tud várni pár hetet az írjon mailt, de pár hét múlva egy posztban leírom, hogy mit várok és nagyjából mire lehet tőlem számítani. 

De térjünk vissza az eredeti témához. Sosem politizáltam, most sem fogok. Amellett viszont nem lehet elmenni, hogy az emberek egy egész komoly része debil. Ez most független attól, hogy angol, amerikai, francia.....magyar stb. De nem lehet mást mondani olyan emberekre, akik mondjuk úgy szavaznak, hogy "én a kilépésre szavaztam, mert nem gondoltam, hogy számít a szavazatom, meg azt hittem úgyis maradunk az EU-ba". Mi vaaan????? Ez komoly? Hogy lehetnek emberek ennyire ostobák. De a hab a tortán most fog jönni. 

Ha valakinek nem lenne tiszta, akkor Anglia volt Európa pénzügyi központja. Igen volt, a múlt idő használata teljesen indokolt, mivel már ma 2 nappal a szavazás után sorra jelentik be a nagy bankok, hogy kivonulnak és másik európai országba teszik át a központjukat. Ez a döntés nem arról szólt mint sokan gondolták, hogy nem jönnek majd a bevándorlók. Ja persze azok nem fognak jönni, de azokkal együtt más se. Se olcsó munkaerő, se piac a termékeknek, se pénzügyi központ és a sort lehetne még folytatni. A devizapiaci kereskedések jó része is Angliában zajlott, sok brókernek angliai központja volt, ami szintén változni fog. ÉÉÉS, ha nem vigyáznak szétesik az egész brit egység. Páran ugyanis ki akarnak válni és bent akarnak maradni az EU-ban. 

És hogyan érinti ez a kereskedőket? Mindenkit máshogy. Van olyan trader aki tudja mit csinál, annak nagyjából mindegy mi történik, sőt örül is egy ilyen volatilitis helyzetnek. Aztán van olyan trader aki azt se tudja hol van, olvas dolgokat kapkod, össze-vissza köt, mert nem tud mit kezdeni a piac hullámzásával. És van olyan is, aki nem is köt, kimarad az egészből, mert " ez már túl veszélyes ". Majd akad olyan, aki másra bizza a kereskedést és vagy cseresznye vagy meggy alapon vagy örül vagy sír majd az eredmény láttán. 

Az első és utolsó típusról mondanék pár szót. Ha az embernek van egy kialakult stílusa, kereskedési stratégiája, amit kipróbált már és működik és minden piaci környezetben működik akkor nincs, nem lehet gond. Ennél jobb helyzet nem alakulhat ki, vagyis igen, ha ez az állapot sokáig akár évekig is kitart, mert akkor olyan eredményeket lehet elérni, amiről a trader soha nem is álmodott. Ha ilyen piaci mozgások vannak, napon belül több száz pip/pont mozgással, akkor ott évente több száz százalékot lehet csinálni. Nem, nem írtam el, ez benne van, és úgy, hogy a kockázat nem több mint a 1-2%. Hogy azt hogy lehet megcsinálni, az most nem ennek a posztnak a témája, de ajánlom mindenki figyelmébe a blog Facebook oldalát, mert oda ki szoktam tenni pár kereskedési lehetőséget/chartot. 

És nézzük meg azt, hogy mi van akkor, ha valaki nem akar a tőzsdézéssel foglalkozni. A pénzt azt szeretné, de vagy az ideje miatt vagy a habitusa vagy egyéb okok miatt nem tud kereskedni. Tehát keres az ember egy robotot vagy kezelt számlát és megnyomja, hogy ON és várja, hogy csilingeljen a kassza. Na most a héten minden stimmelt egy apróságtól eltekintve, hogy egy "s" betű kimaradt a folyamatból. Nem "KASSZA" hanem "KASZA"volt. Úgy véreztek ki a robotok egymás után mint ahogy az a nagykönyvben meg van írva. 

Miért? Azért mert ilyen mozgásokra nincsenek "megtanítva". A többszörözéses Martingale módszer az a számla halálos ítélete lehet ha nem tudjuk, hogy mit csinálunk vagy mit csinál a robotunk. Volt már egyszer ebből gond, amikor a svájciak kitalálták, hogy elengedik a CHF kezét és menjen amerre akar. Na ment is, hullottak is a fejek. Több bróker beadta a kulcsot. Az lehetett volna az első figyelmeztetés és, hogy azt sikerült megúszni, az nem jelenti azt, hogy egy hasonló szituáció nem végzi ki a számlát. Most meg jött ez is. A kezelt számlák nagy része olyan bődületes bukót szenvedett el, hogy szerintem évek kellenek majd ahhoz, hogy ezt kiheverjék. És ha folytatódik ez a volatilitis piac, akkor nem kizárt, hogy ami megmaradt az is megy a levesbe. Most nem egy papírról van szó, van a kosárba index, devizapár, nyersanyag egy szóval minden. 

Ha valaki kicsit is követi az eseményeket minden ugrott egyet valamerre. Persze nem csak magától, mert vannak összefüggések. A dollár nem véletlenül ugrott meg, az olaj nem véletlenül szakadt be, stb. 

Ha ilyen számlám lenne, akkor nagyon gyorsan leállítanám. De tudom sokan a bukót nem viselik el, így maradnak és várják, hogy a robot kijavítsa amit elbaszott. Sajnos nem hiszem, hogy erre sor kerül, mert a robot nem véletlenül bukott. A korábbi alacsony mozgásokra van belőve és a jelenlegi nagyobb mozgásokkal nem tud mit kezdeni. 

Remélem nem lesz igazam, mert akkor sokan fognak sírni, mire a programozók javítják a "hibát"......

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr38846106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Avocado Diaboli 2016.06.27. 05:22:44

Pedig ez teljesen termeszetes, es szamitani kellett volna arra a tenyre, hogy az emberiseg tobbsege buta, es ezt az okosabb embereknek, illetve a piacnak kellett volna bearazni meg a szavazas elott.

Szaudi Herceg 2016.06.28. 16:59:32

Már vártam az újabb posztot, gyakrabban is írhatnál (tudom, ha lenne mit... :-D)
A 3TGs kezelt számlákra gondolsz? Szerintem már türelmetlenül várták, hogy jöjjön valami ürügy, hogy nullázzák a számlákat, mielőtt az emberek kivennék a pénzüket. Persze mindenki mindenkire mutogat, leginkább a számlakezelő a brókerre (ha igaz, ugyanazon helyszínen vannak bejegyezve, lehet, hogy az íróasztalon át mutogatnak egymásra ;-)), hogy az elvileg többszörös védelem ellenére a gyakorlatban miért füstöltek el mégis a számlák.
Kezelt számlával nekem amúgy is fenntartásaim vannak... tudom hogy a nyerőből részesül, bukóból meg csak saját rész bukik, de akkor is... ha annyira tuti technikám van, akkor magam kereskedek vele, max. a legközelebbi hozzátartozóimnak, barátaimnak "szolgáltatok" (az első bukó után meg már se család, se barátok :-DDD nyugiba újra fel lehet építeni a számlát)

Megamind 2016.06.29. 18:20:58

@Szaudi Herceg: Szia! Igen többek közt a 3TG-re is, de vannak még akik szépen -60%-kal abszolválták az angol népszavazást. A számlakezeléssel nem értek egyet lehet az rendesen, jól csinálni, lesz majd erre rövidesen egy példa. A fő problémát amúgy a robotos kereskedés jelenti szerintem. A robot nem igazodik a piachoz. Néha az ember sem, de azért mégis valószínűbb, hogy egy ember gyorsabban vált (már ha olyan a stratégia) mint egy előre programozott, bizonyos piaci környezetre megálmodott robot. A blogon futó stratégiának például az ilyen helyzetek kedveznek. Ebben él igazán jól a rendszer. Legyenek minél nagyobb mozgások, mindegy milyen irányban. A lényeg a mozgás. Erre a robotok nem képesek. Pláne nem azok, amik görgetik veszteséget és folyamatos rávásárlással próbálják "enyhíteni" a bukót, mert így jobb átlagár jön ki ha megindul a piac a jó irányba. A hangsúly itt a "HA" szón van. Most nem indult meg. Lett is veszteség gazdagon. Annyira, hogy a legújabb hírek szerint mennek a kukába a cégek, meg velük együtt az ügyfelek pénze. Sajnálatos eset, már aki benne volt annak.
süti beállítások módosítása