MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

19. Hét

Megamind 2013.06.10. 09:18

megamind_zero-percent.jpg

Mint ahogy a kép is mutatja, nem ez volt az évszázad hete, már a sikeresség tekintetében. De azt szokták mondani, hogy ha nem buksz, már az is eredmény. Na most én ettől elhatárolódnék, mivel azért kezdtem ebbe bele, hogy legyen eredmény és elég nagyszabású terveim is vannak a bloggal, de ezzel még egy kicsit várni kell. Szeretném, nagyon pluszba átfordítani a számlát, és akkor jön a következő fokozat. Sajnos a probléma ott van, hogy ez a piaci helyzet nem kedvez annyira ennek a stratégiának. Nem is a drawdown-os szakasz ez, amikor a stratégia elvileg veszteséges, mert azért az látszik, hogy vannak pluszos hetek. Ez, olyan kicsit semmilyen helyzet. Vannak napok, amikor kialakul egy értelmesebb trend, de hosszan tartó napos trendek nincsenek vagy ha úgy is néz ki, mert ugye valahogy eljutott az ár 7400-ról 8500-ra, ami nem lenne rossz, de ez a trendelés értelmezésében, már ahogy én gondolom ez igen csak a csapkodás kategóriába tartozik. De semmi gond, lesznek itt még szép trendek, csak ki kell várni.

Azért azt elég sok minden mutatja, hogy valami nincs rendben a piacokkal. Egy kedves barátommal beszélgettem, hogy hogyan megy neki a trading és mit szól ezekhez a 100-at le 200-at fel című mozgásokhoz. Ő is el volt "ragadtatva". Annyira nem értékelte gázosnak a helyzetet, viszont mondta, hogy a Birger twittelt vagy posztolt egy kis szösszenetet a csütörtöki amerikai mozgás után, amikor is úgy tűnt kezdetben, hogy megint eső nap lesz, viszont a mókáskedvű traderek meggondolták magukat és közel 180 pont mínuszból estére visszahúzták az árat PLUSZBA. Na ez vicc, és meg is értem a zúgolódást, mert szerintem sem normális dolgok ezek, viszont a piac már csak ilyen, le kell kereskedni amit látunk. Már ha tudjuk. Sajnos ez a piac nem kedvez a Birger és a többi trendkövető stratégiájának, mert mikor az ember beáll egy irányba és esetleg még épít is, akkor hamar kistopolódhat. A barátom viszont azért nem értékelte olyan vészesnek a helyzetet, mert ő más stratégiát kereskedik, mint ami itt fut. Ebben a stratégiában mint mondtam a legszebb és egyben legnagyszerűbb dolog az egyszerűség. Nincsenek napi 10-20 beszállások, ergo a bukás elvileg kisebb lehet, meg kevesebbet lehet izgulni és a szabályok is pontosabbak. Viszont ami a hátrány, az az, hogyha napon belül van fordulás, akkor lehet, hogy az ember kimarad a futásból. Ez történt a héten is, de erről majd később.

Nézegetek más blogokat, fórumokat, hogy mi foglalkoztatja a tőzsdés népet, mi a kezdők nagy gondja, miért van az, hogy aki belekezd a tőzsdébe, azok közül kb. a 10% lesz sikeres. Nagy eredményre még nem jutottam, de az egyik oka ennek az oktatás, de erről már írtam egy posztot. A másik a kapzsiság és harmadik fő probléma a kitartás. A kapzsiság részét még meg is értem. Sokan vesztették el a munkájukat 2008 után, sokaknak szakadt bődületes törlesztőrészlet a nyakába és keres vmi kiutat. Ez jó, mert legalább nem nyugszik bele az ember a helyzetébe. De sajnos elég naiv elképzelés, hogy pár hét alatt meg lehet tanulni tőzsdézni és már dől is a lé. Ennél eggyel nagyobb baromság a "hogyan lettem gazdag, nézd meg az oldalam" kaszinós beetetés. Hozzátenném, hogy az is működik egy bizonyos szinten, de a lényeg ott is kimarad. Majd lehet erről is írok egy posztot valamikor, mert lépten nyomon ebbe lehet futni. Szóval a lényeg, hogy vannak stratégiák, amik nagyon pluszosak, és vannak melyek lassabban hoznak eredményt. Gondolom kitaláltátok, hogy mindenki az elsőre szavaz amikor tanulni akar, mert kell a pénz. Na így nem lehet profitosan kereskedni, csak a pénzért nem lehet kereskedni.

Persze tudom, mindenki ezért kezd bele, de ha csak ez az egyetlen célod, akkor nem valószínű, hogy sikeres leszel. Továbbmegyek, teljesen mindegy, hogy mivel foglalkozol, mert ha csak a pénzért teszed azt amit teszel, akkor soha nem fogsz kiemelkedő eredményeket elérni, megmaradsz átlagos szinten vagy esetleg az alatt. Kell a szenvedély, és hogy szeresd amit csinálsz. Undorral nem lehet nekiállni semminek. Vagyis lehet, de olyan is lesz az eredmény.

Hogy a hétről is essen szó, mint ugye ahogy fent is látszik az eredmény 0 lett. Akarom mondani, az én eredményem lett nulla, mivel a stratégia -70 pontot vagyis -70€ eredményt ért volna el, amivel elméletben 611€-n állna a számlánk, ami ugye 400-ról indult, de még így vastagon profitos lenne. Mielőtt valaki felvetné, hogy hol itt a következetesség, miért nem követem a stratégiát, annak mondom, hogy annyi történt, hogy nem voltam gép közelben, nem tudtam kötni, ezért van eltérés. Ahogy feljebb említettem ennek az eredmények az egyik oka, hogy gyakran napon belül fordul az ár és utána meg nem csinál már kiemelkedő futást, hogy legalább a bukót kompenzálja. De ez van, ezt kell kereskedni, ha ez a stratégia.

Nemrég felvetette valaki, hogy miért bohóckodok 400€ számlával, amikor évtizedek kellenek ahhoz, hogy eredmény is legyen rajta. Ebben a felvetésben részben igaza van, de csak abban a részében, hogy lassabban halad az ember. Ami viszont lényeges, hogy nem hiszem, hogy sokaknak van 20-30.....100.000€-ja kiküldeni és még ha van is akkor arról mindenféle izgalom nélkül tud döntéseket hozni. A célom az, hogy megmutassam, hogy egy bárki által elérhető összegből is lehet megélhetést biztosító számlát építeni. Ez egy kicsit lassabb folyamat, de a végén meglátjátok, hogy lehetséges, sőt bárki meg tudja majd csinálni. A hogyanról később fogok írni addig is folyik tovább a kereskedés..........

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr505353411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gasjani 2013.06.11. 08:43:42

Ahogy figyelmesen olvasom amit írsz az esik le külső szemlélőként sokadszorra, hogy a stratégiád nem illeszkedik az időbeosztásodhoz. Nem szeretnél már végre egy kis profitot termelni? Akkor miért nem olyan módszert választassz amit korrektül, 101%-osan üzemeltetni is tudsz. Amíg lehetőséget hagysz arra hogy homokszem kerüljön a gépezetbe addig fog is. Ha tényleg az a célod hogy megmutasd hogy lehet, akkor gyerünk már.
süti beállítások módosítása