MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

Pénznyomda vs pénznyelő

Megamind 2015.06.14. 21:00

money-printing.jpg

Gondolom mindenki aki elkezd tőzsdézni vagy valami bizniszt építeni azért kezd bele, mert attól várja az agyagi függetlenség elérését, vagy esetleg még a hihetetlen vagyon felhalmozásának az eszközeként tekint az adott eszközre. Igen ESZKÖZ-re. A tőzsdézés bármennyire is jó időtöltésnek tűnik, akkor is csak egy eszköz. Persze lehet ezt, sőt úgyis kell csinálni, hogy az ember élvezze, de ha mindent jól csinálunk akkor ez a dolog eljut arra a várva várt szintre, amikor baromi unalmassá válik, nem jelent kihívást a "pénzteremtés", viszont könnyen belefásulhat az ember. Mert ugye egy daytrader napja nem teljesen úgy néz ki, mint ahogy azt sok reklámban hirdetik, hogy mondjuk ül egy jachton és keresi a csilliárdokat. Vagy ha mégis ez a helyzet akkor is a hangsúly azon van, hogy ül egy szobában vagy teraszon és bámulja a kurva monitort. Ez egy idő után ami lehetnek persze évek, baromi lehangoló tud lenni. Ilyenkor szoktak emberek váltani az opciókra, részvényekre, napon túli kereskedésre. Ez viszont egy másik liga ide sokkal-sokkal több pénz kell, mint a marketmaker brókereknél szükséges bohóckodásra.

De szaladjunk ennyire előre. Először is ki kell deríteni, hogy az általunk kereskedett stratégia az a pénzteremtő stratégiák családjába tartozik-e. Ez egy nagyon kicsi család, olyan stratégiák tartoznak ide, amelyekkel minden piaci körülmény között lehetséges szinte bármilyen idősíkon pénzt keresni. Hogy hogy derítheti ki az ember azt most a hadd ne taglaljam, mert erről már volt azért itt a blogon szó. Lehet mondjuk backteszttel (ez annyira nem jó, mert csak az derül ki, hogy régen működött-e), rááldozunk fél évet mondjuk vagy éveket és kötjük élesben. Igen, élesben mert a demóban kötés az annyit ér mint vászontarisznyán a lakat. Itt ugye több probléma is adódhat, mert van aki már az alkalmazott stratégia szabályait sem képes betartani, így ugye az sem fog kiderülni, hogy jó-e a stratégia, az mondjuk kiderülhet, hogy nem nekünk való. Alapvetően az elsődleges törekvés legyen az, hogy kiderüljön, hogy MI tudunk-e vele komolyabb eredményt elérni, vagy ami eredményt el tudunk érni az nekünk megfelelő-e. Mert az is lehet, hogy a cél csak az, hogy éves szinten 10-25%-ot érjünk el, mert Warren Buffett is így lett milliárdos. Na persze. 

building-key-allies-within-the-organization-can-help-cisos-transform-the-view-of-security-from-bottomless-money-pit-to-that-of-strategic-driver-.png

Kinek mi a célja ugye ezzel az egész kereskedéssel. Lesz olyan is aki csak álmokat fog kergetni, folyamatosan "fejlesztgeti" a rendszerét, lapátolja bele a pénzt, de komolyabb eredményt sajnos soha nem fog elérni. Ő lesz az, aki tanfolyamról tanfolyamra jár és keresi azt a stratégiát, amivel nem veszít. Megspórolom az idődet : OLYAN NINCS!! Tehát van a stratégiák egy másik családja, ezek a pénznyelő stratégiák. Ide jóval több stratégia tartozik, ezek azok amik általában azért születnek, hogy az oktatásukból valaki jól megéljen. Sajnos ilyen világot élünk egy álmot elég könnyű eladni. Ezeknél a stratégiáknál bármit lehet csinálni, ezek szinte kivétel nélkül soha nem fognak átkerülni a másik családba. Ide csak önteni lehet a pénzt, ez egy feneketlen kút. Azt kell felismerni, hogy melyik családhoz tartozunk most és melyikbe szeretnénk tartozni. Persze mindig lesznek okosok, akik majd megmutatják, hogy amivel mások buknak az csak azért van, mert azok hülyék, de majd ő megmutatja. Na erre évek szoktak elmenni, meg bődületes összegek.

Visszatérve az pénzteremtő stratégiákhoz, egy nagyon fontos vonásuk van, márpedig az, hogy nagyon egyszerűek. Mert ha valami ilyesmit látsz (vannak ennél sokkal cifrábbak is)

sp-500-spy-technical-analysis-chart-march-2015.png

akkor onnan ME-NE-KÜLJ!!! Biztos lehetsz benne, hogy nem ez fogja meghozni a kívánt sikert. Nem mondom, hogy ezzel nem lehet keresni, de nem ez a jó irány. Így nagyon kevesen lesznek sikeresek és még kevesebben vannak azok, akik évek múltán is azok maradnak. Mnél több az indikátor, a "zaj" a charton, annál biztosabb, hogy nem fogsz vele pénzt keresni. Megjegyzem, ha valaki most ránéz a fenti képre láthatja, hogy a három indikátor ugyanazt mutatja, akkor meg ugye minek három, elég lenne egy is. De ebbe most nem mennék bele.

Szóval a kereskedés legyen egyszerű. Ha a stratégia megtanulásához napok, a sikeres üzemeltetéshez pedig évek kellenek akkor az hozza magával azt, hogy bonyolult és sok szubjektív elemet tartalmaz valamint ezek eredményeképp csak nagyon kevesek lesznek vele sikeresek.

A végén hogy egy kicsit a blog életről is legyen szó. A héten nem kötöttem, szóval nagy eredmény nincs. A háttérben továbbra is folyik a munka, ígértem, hogy pár mondatban bemutatom a csapatot, viszont ezt még nem beszéltem le a tagokkal, lehet valaki félős, nem akarok olyat mondani amit esetleg nem szeretni a nyilvánosság elé tárni. Viszont azért van jó hír is. Elvileg a jövő héttől indul a csapat hivatalos kereskedése, amiről kivonatot olvashattok majd minden héten. De addig is ízelítőnek annyit, hogy a tanulás, gyakorlás kevesebb mint egy hónapja indult, és van egy 11%-os profit, minimális kockázat mellett. Vegyük ezt, mondjuk egy egy hónapos eredmények, ami szerintem nagyon jó tudva azt, hogy voltak hibák, kimaradtak kötések. A tanulási idő mondjuk mindig ilyen, leszámítva a kimaradt kötéseket, amit azért sajnálok, mert ha azok meglennének akkor vastagon 20 felett járnánk. Hangsúlyozom, a kötési kockázat nem all-in.

Eddig úgy áll a dolog, hogy a jövő héten rajt, hétvégén pedig jöhet a poszt....a többi meg majd elválik 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr577541896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása