MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

Színfalak mögött...

Megamind 2015.10.25. 00:13

stagedoor.jpg

Felmerült több olvasótól is, hogy szeretnének hallani egy kicsit a korábbi emberekről, mi folyik a háttérben, mi lett a csapattal stb. Na ez a poszt ezen igények kielégítését szolgálja, tessék kimenni üdítőért meg popcornért mert ez hosszú lesz.

Haladjunk szépen sorjában. Tudom, sokak azért jártak ide, mert erőt merítettek az eredményekből, szívesen olvastak olyan dolgokat amik esetleg motiválták őket, jó volt látni egy számlát ami növekedett. Sajnálatos módon egyre kevesebb időm van ezzel a számlával foglalkozni, de erről már írtam és nem gondolom, hogy éveken keresztül ennyi elég ahhoz, hogy egyesek kilépjenek a komfortzónájukból vagy erőt merítsenek. A kereskedés természetesen nem állt le, inkább szünetel, míg nem lesz időm normálisan foglalkozni vele, mert amikor belekötöttem, szinte mindig egy bukóval indítottam, utána meg örültem ha visszament nullába, de erről is volt már szó, hogy így ezt nem lehet csinálni. Vagyis lehet de annak ilyen eredménye lesz vagy még rosszabb, esetleg lenullázódik a számla. A kereskedést nem lehet MAJDNEM csinálni. Vagy kereskedsz vagy nem. Nincs középút. Olyan van, hogy ritkábban kötsz, mert mondjuk napi idősíkon kötsz, de az más a jeleket akkor is be kell kötni.

De térjünk vissza a motiváló, demotiváló részre. Korábban volt pár vendégposzt, amit olyanok írtak, akiknek segítettem. Eltelt jó sok idő, érdemes lehet beszélni róluk egy kicsit. Engedjétek meg, hogy én szóljak helyettük. Biztos érdekesebb lenne ha az ő szavaikat olvashatnátok, de szerencsére elég sokan pluszosak és inkább csak kiragadnék momentumokat beszélgetésekből, mert sem terjedelemben, sem tartalomban nincs annyi mondanivaló. 

Alapvetően a helyzet az az, és a történetek tanulsága is, hogy azok lettek profitosak, akik betartották a szabályokat. Nem túl meglepő ugye, de mégis sokan csodálkoznak, miért nem jön össze a nagy lóvé, miért van az, hogy a tőzsde mindig ellenük megy. Nem megy, csak amikor a sok bukó után a jó pozi nincs bekötve akkor a nap vége veszteség lesz. De mint mondtam vannak olyanok, akik betartják a szabályokat: "az utóbbi időben kicsit széthullottam, sajnos nem ment jól a kötés, az asszony is bezavart folyamatosan, így változtattam pár dolgon, elmenetem kötni egy irodába, ahol több sráccal kötünk együtt. Mindenki mást köt, ez inkább olyan költséghatékony megoldás, meg így nem zavar senki. A lényeg, hogy átfordult a dolog, szépen jönnek a pluszok. Sokat segít mondjuk, hogy napközben tudunk beszélni." 

"...képzeld az utolsó hetekben nem volt bukós napom. Jó mondjuk az is hozzátartozik, hogy hogyha megvan a kitűzött célom akkor abbahagyom a kötést..."

"Nem akartam elhinni, hogy ilyen egyszerűen is lehet kötni, kicsit megijedtem olyan jól ment és elkezdtem bukni, kapkodtam stb. Jó volt, hogy átnéztük a kötéseket, így nézve nem is értem, miért csináltam azokat a hibák, viszont most megint jól megy minden, meglesz az autó az év végére."

"Jubilálok képzeld. megtízszereztem a számlát. Hihetetlen, hogy egy évvel ezelőtt azon gondolkodtam, hogy feladom a kereskedést és elmegyek vhova dolgozni."

Nagy örömmel tölt el, hogy sikerült pár embernek megváltoztatni az életét és a kereskedésbe vetett hitét. Persze nem lenne kerek a történet, ha nem mondanám el, hogy vannak olyanok is, akiknek nem sikerült. Igen sajnos ilyen is van. Volt olyan aki az utolsó pénzét tette bele a kereskedésbe, de úgy kellett kötnie, hogy a harmadik hónaptól ha nem lesz plusz, akkor nem tudja kifizetni a rezsiszámlákat. Na így nem lehet csinálni, ezt akkor is elmondtam. Vannak olyan emberek akik ilyen nyomás alatt is jól tudnak teljesíteni, de azok nagyon kevesen vannak. Ez egy olyan nyomás, ami még jobban megnehezíti, hogy az ember betartsa a szabályokat. 

Volt olyan is aki kapkodott folyamatosan változtatta az idősíkokat, meg a stratégiákat. Így sem lehet csinálni. Meg akadt olyan is aki időhiányban hagyta abba a dolgot, mert kiderült család mellett, meló mellett akart kereskedni, de igazából a napontúli kereskedéshez sem volt ideje. Ahhoz pedig tényleg kevés kell, csak ott meg más dolgokra kell figyelni. 

Nagyon sokféle ember van. Egy biztos, aki olyan akarom is meg nem is alapon áll ennek neki, az nem lesz sikeres. Ez nem az a szakma. Ezt szeretni kell, már már fanatikus rajongás kell, hozzá, vagy nagyon nagy elszántság. Olyan ember lehet itt még sikeres aki mondjuk bármiben sikeres lenne, mert csak a célt látja a szeme előtt és nem érdekli, hogy hogyan jut el oda. Megcsinálja amit meg kell tenni a cél elérésének érdekében és kész. Nem hezitál nem agyal, teszi a dolgát. Na az ilyen típus a legritkább, de ilyen is van a társaságban, ő extrém eredményes, de csak a céljának él, és most ez segíti a legjobban hozzá.

Látható, hogy akad ilyen is olyan is a társaságban, nem lehet azt mondani, hogy aki hozzám fordul az mindenki profitos lesz. Kötni nem köthetek senki helyett. Annyit tudok tenni, hogy segítek mindenben amiben tudok és kijavítom a hibákat. 

A CSAPAT. 

Na ez egy érdekes téma. Ugye az mindenkinek megvan, hogy a casting elmaradt, mert jelentkezett egy összeszokott csapat, hogy őket érdekelné a dolgok. Ez így még jobb is volt, mivel ők ismerték egymást tudták ki, mit, hogyan csinál, mikor van ideje stb. Az idő fontos szempont ugyanis az elvárás annyi volt, hogy reggel nyolctól kell kötni este hatig. A három ember felosztotta a napot és mindenkinek megvolt az időszaka. 

Alapvetően olyan jelentkező is jó lett volna aki még soha nem kereskedett, mert a stratégia nem igényel előképzettséget, ami szükséges azt elmondom én. Viszont most úgy tűnt, hogy az előképzettség valamennyire hátrány, mert a kötésbe belevittek olyan dolgokat is, amit korábban alkalmaztak, stb. Ez sem kellett volna, hogy gond legyen, de néha mégis úgy tűnt, hogy a stratégia nem teljesen úgy van kötve, ahogy azt én elképzeltem. Közben a három emberből kettő kihullott, így "egy legény maradt talpon a vidéken", más is lett az eredmény. Az utolsó három hónapban 8%-23%-21%-os eredmény született, ami szerintem elég jónak mondható. A találati arány 57-70% között mozgott. Hogy hova fog ez fejlődni azt nehéz megmondani, van még mit pontosítani a hogyantovábbról.

Indult egy másik "csapat" is, ami igazából nem is csapat, mert ott is csak egy ember köt, lehet ez lesz a megoldás, hogy nem csapat kell, hanem egyvalaki, aki viszont nagyon elszánt. Ő is egész nap a gép előtt van, egy daytrade stratégiát fog kötni, de még csak most indultunk neki, ott még eredmény nincs.

A csapatos dolognak voltak azért tanulságai. Kitalálni mondjuk egyszerűbb volt, mint megvalósítani és az is gond lehet, hogy a csapatban az emberek máshogy gondolkoznak. Elképzelhető, hogy amit egy ember felépít azt a többi hazavágja. Persze az ellentetje is működik, de az is lehet egy problémaforrás, hogy mindenki mindent megbeszél a többiekkel. Itt az sem kizárt, hogy meggyőzik egymást a hülyeségről. Nem feltétlen történik ez meg, de sajnos benne van a pakliban. 

Tényleg hosszú lett ez a poszt, így most ennek itt vége is van, írok majd egy második részt hamarosan.......

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr848018937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása