MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

22. Hét

Megamind 2013.07.01. 08:25

megamind_lies.gif

Valamennyire nyugisabb hét volt ez, legalábbis számomra. Nem voltak extrém ugrálások, viszont a piac mozgásaival továbbra sem vagyok kibékülve, mert még mindig az a helyzet, hogy pár száz pontos sávba megy a baszakodás. Vagy szakadjon be, vagy húzzon el felfelé, nekem mindegy, csak jó lenne ha már valami történne. Persze így is lehet pénzt keresni, nekem is vannak más stratégiáim, az egyik például 2156 pontot hozott eddig az évben, de ez a stratégia nem egy trendelős, trendkövetős fajta. Ezért is jó, ha az ember többféle stratégiával készül. Emiatt írtam korábban, hogy másvalaki stratégiáját lemásolni - ha nem tudja az ember, hogy miért úgy kell alkalmazni - teljesen értelmetlen. Írok egy példát. Van egy másik stratégiám, ami 2011-ben 10891 pip eredményt hozott EUR/USD-n. Tavaly ez a stratégia 1976 pip-et ért el, ami nagyjából egy 0-ás eredménynek felel meg. Idén ez a stratégia 1799 pipnél jár, szóval a tavalyit már meghaladta, de látszik, hogy idén sem ez a jó stratégia. Szóval aki egy stratégiát alkalmaz és azzal akarja megváltani a világon annak kurva nehéz dolga van. Ez nem az  a szakma. Itt nem elég, ha lemásolod a másikat.

Mivel ilyen nyugis hét volt, és amúgy is elég unalmas egy szakma ez, már abban a tekintetben, hogy ül az ember egy szobában és várja a "jelet" majd cselekszik a stratégiájának megfelelően, így én néha sorozatot szoktam nézni, kikapcsolódásként. A héten a Gátlástalanok (House of Lies) volt a terítéken. Ha valaki kételkedik abban, hogy az emberek többsége így vagy úgy, de átbassza a többieket a saját érdekében, akkor nézzen meg egy pár részt. Egész jó tükröt tart, hogy hogyan is működik a mai világ, és mivel kell szembenéznie annak, aki azt tanulta, hogy "fiam/lányom, tanulj, diplomázz és lesz jó állásod, biztos megélhetésed". Nem lesz, vagyis lehet, de elég nagy szerencse kell hozzá.

Nálunk amúgy is nagy tradíciója van a másik szopatásának, mert a többség 20 fillérért átfuratná az öreganyja térdekalácsát is, csak hogy neki haszna legyen. Vagy vegyük egy másik példát. 30.000 feljelentés a szomszédtól a NAV-hoz. Szép kis ország. De csodálkozni nem kell, mert ez nálunk nemzeti sport, régen is megvolt (feljelentés feketevágásért), most mitől ne lenne ez meg.

A lényeg, hogy mindegy, hogy milliókat keresel ha közben van főnököd, vannak ügyfeleid. Bárki kibaszhat veled, bármikor tarkón baszhat a meglepetés ökle, és tuti akkor lesz ez amikor a legkevésbé számítasz rá, és attól akiről sosem gondoltad volna, hogy át fog kúrni. Ja kérem ez van, mondják sokan, a gyengék elhullanak. Csak az nem mindegy, hogy valaki azért gyenge, mert tényleg gyenge, vagy csak azért LESZ gyenge, mert ő próbálja betartani a szabályokat. Ebbe a körbe tartozik a trafikmutyi, roki helyen parkoló Lázár, fillérekért megvett állami cégek stb. Ilyenek mellett ugye a tisztességesen játszani akaró gyengének tűnhet. Továbbra sem a tőzsdére akarom kihegyezni ezt az egészet, hogy ez az egyetlen megoldás, mivel nem ez. Inkább csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy aki a beosztotti munkát választja, az is csak látszat biztonság. Nem borítékolható, hogy annál a cégnél fog valaki megöregedni, ahova az iskola után bekerült. Ugyanez igaz a vállalkozó rétegre is. Nem vállalkozni kell, hanem vadászni járni, meg a Széchenyibe lábat áztatni, vagy golfozni menni. Ott lehet olyan infókat, látszat kapcsolatokat szerezni, ami időlegesen - és a hangsúly ezen a szón van - segítség lehet a boldogulásban.

Orbán bá, mondja menjetek külföldre és majd gyertek haza. ŐŐŐŐ, tisztelt Orbán Úr, aki kiment külföldre és normális helyet talált magának az NEM FOG VISSZAJÖNNI. NINCS MIÉRT. Sem az ország, sem az emberek, sem a fizetések nem versenyképesek. A magánszektort is folyamatosan csak szopatják itthon, tehát még vállalkozni is egyre kevesebb embernek lesz kedve. Arról ne is beszéljünk, hogy a meghirdetett támogatások nagy része kamu, mivel azokhoz a kis-, középvállalkozások nem jutnak hozzá. Mondom ezt tapasztalatból és nem csak hallomásból. De ha valami véletlen folytán vkinek sikerül mégis elindítani vmit, akkor rövid időn belül megjelenik a NAV, hogy akkor ez most miből is van öcsém. Vagy az ÁNTSZ. Hogy rossz helyen van a nyomósszappan, így nincs engedély a működéshez. Nyomósszappan bazd meg!!! Ez a legfontosabb. Mondjuk egy kórházba oké, de nem egy üzem WC-jében. Attól még termelni lehetne, hogy nincs 22 kéztörlő, meg kézszárítógép a mellékhelységben. 

De hogy tőzsdézzünk is egy kicsit. A hét pluszos lett, 40 pont, 40€ lett az eredmény. Nem valami sok, de legalább plusz. Továbbra is jelezném, hogy nem véletlen, hogy nem a fentebb említett jóval profitosabb stratégia fut a blogon. Az ok továbbra is az, hogy ahhoz szükséges pár év tapasztalat, valamint komoly tőzsdei ismeret. Ezzel szemben a jelen stratégia jóval egyszerűbben "üzemeltethető", ha az ember magáévá teszi a gondolatmenetet. Pont ezért választottam ezt, mert vannak nagyszabású tervek, csak induljon már meg a tetves piac valamerre. Ja igen, a számla 512€ áll, az elméleti meg 554€-n állna. Ugye elméletben még mindig lenne 38% plusz, szóval ez se annyira rossz eredmény, de Monopoly pénzért nem adnak kenyeret. Ettől függetlenül ez a stratégia még ilyen szar piacban is tud hozni eredményt. Egy új hét következik, Kínában bankcsődök hada, ki tudja lehet megindul a tűzijáték........

2013-07-01_0815.png

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr645382365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gasjani 2013.07.02. 15:03:13

A első heti posztban a kamatos kamat elvének ismertetésénél a 20-ik hétnél már a 2690 eurót is átlépte a balance. Most a 26-ik héten 512 az állás.

Mi lehet az oka ennek a nagy különbségnek?

Offshore Lovag · http://offshorelovag.blogspot.com 2013.07.03. 19:24:21

Hí!

Ez az ország sem különb, mint az összes többi balkáni állam. Tudjuk mi az a kapitalizmus, de nem merjük jó célokra használni, mert még nem látjuk értelmét. Amúgy még fiatal ország vagyunk, a 24 évünkkel. Magyarország ugyanis 1989-től kezdte azt a folyamatot, ami tőlünk nyugatabbra már 1945 óta fejlődik. Ne várjunk még csodát, amíg a kommunista érában nevelkedett felső vezetői réteg végleg ki nem kopik.

Peace
süti beállítások módosítása