MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

Célok..

Megamind 2015.06.05. 23:04

goal-setting.jpg

Lenne egy-két észrevételem a célok meghatározása és azok elérésének témakörében. Először is nem baj, ha olyan célt vagy célokat határoz meg az ember, amik reálisak. Ez nagyban elő tudja segíteni, hogy sikeresek legyünk. Túl kis célok választása viszont nem túl szerencsés, mert ha nem kihívás, akkor az nem is volt igazi cél. Aztán itt van a kinek mi a nagy ill. kis cél. Valakinek 5 métert ugrani nem kihívás, másnak meg kikelni az ágyból is egy komoly fizikai megterhelés. Gondolom azért mindenki van annyira belátó, hogy nem talál ki magának olyan dolgokat, amik elérése lehetetlen. Ettől függetlenül, most mégis inkább azokat céloznám meg ezzel az írással, akik irreálisnak tűnő célokat határoznak meg maguknak.

Az ilyen típusú céloknak egy közös vonása van, hogy elképzelhetetlen erőket, kitartást, alázatot kell hozzájuk megmozgatni. Szóval itt a majd holnap elkezdem, meg úgyis összejön, meg majd valaki segít, meg másnak is sikerült hozzáállás SZART SEM ÉR!!!!! Írtam már erről, hogy sikeres emberek hogyan lettek sikeresek, hogyan érték el céljukat, de úgy látom sokan nem olvasták azt a posztot. Például álljon itt Sanders Ezredes esete. Kis segítség hátha valaki nem tudná hova tenni a nevet.

kfc.jpg

Na igen, az Ezredes miután nyugdíjas lett rájött, hogy nem tud megélni a nyugdíjából ami 105 USD volt, viszont tudta azt is, hogy van egy erőssége az pedig a szuper házi receptjei. Ezekkel akart kezdeni valamit, meglátogatott pár éttermet és azt mondta, hogy jutalék fejében elmondja a recepteket. Sok időt nem is kellett ezzel tölteni, mert egyből mindenki kapva kapott a lehetőségen és dőlt is a pénz.....Na persze, esetleg egy Walt Disney (ő is megérne egy misét) mesében. A valóság ettől valamivel eltér. A történet úgy néz ki, hogy járta vidéket és ő maga főzött az étterem tulajdonosoknak, akik ha úgy gondolták, hogy kell a recept, akkor kézfogással szerződtek (az ám a valami, nem 600 oldalas ügyvédi szarok). Az Ezredes jutalékot kapott minden egyes eladott csirke után. Az érdekesség ebben csak az, hogy 1009 NEM-et kellett hallania az Ezredesnek, mire meglett az első IGEN. Volt kitartása az biztos.

Itt utalnék vissza arra, hogy volt egy célja és mindent beleadott, sőt még annál is többet, hogy azt elérje. Kíváncsi lennék, hányan mentek volna végig ezen az úton. Ezt azért hoztam csak fel, mert sokat hallom, meg sokan meg is keresnek, hogyha sikeres tőzsdések akarnak lenni, akkor merre induljanak el, mit kellene megtanulni, hogyan kellene kereskedni, milyen stratégiával stb. Először is tedd fel a kérdést, hogy megtettél mindent azért, hogy elérd a célod?

A véleményem amúgy az, hogy úgy senkiből nem lesz sikeres tőzsdés, hogy azt mantrázza, hogy sikeres tőzsdés leszek. Ennél azért ehhez sokkal több kell. Én amikor kezdtem, mindent elolvastam, naponta órákat gyakoroltam, mindent ennek rendeltem alá. Hétvégente teszteltem, tanfolyamokra, klubokba, előadásokra jártam, míg mások napoztak, strandoltak, pihentek. Nekem akkor az volt az elsődleges prioritás, minden elé helyeztem a tőzsdét. Ha azt a pénzt nem számolom, amit a kereskedéseken buktam el akkor is a "költségek" milliós tételt képviselnek. Így én nem teljesen értem azt a hozzáállást, amikor valaki például ingyen akar megtanulni kereskedni, elvár minden segítséget, támogatást. Hozzáteszem nem biztos, hogy az én utam a helyes, nincs is ezzel semmi gond, hogy valaki más utat választ, mert nem egy út létezik, viszont ha kiderül, hogy egyedül nem boldogulsz és segítséget kérsz, akkor legalább tiszteld a másik ember munkáját, tudását.

Senki NEM FOG NEKED INGYEN SEGÍTENI. Ha mégis, akkor annak később lesz meg az ára. Nem azért nincsenek dolgok ingyen, mert összedőlne a gazdaság. Mondjuk ezért is, de inkább azért, mert az, aki tartja magát és a tudását valamire, akkor szeretné ha azt mások elismernék. Van aki jobban szeretné van aki kevésbé. Van akinek elég annyi, hogyha azt hallja, hogy "TE VAGY A LEGJOBB" és van olyan is akinek ez kevés. 

A minimum az lenne, ha kitaláltad, hogy te sikeres tőzsdés, búvár, fényképész stb. akarsz lenni, akkor megteszel érte mindent. Nagyon sok energiába, erőfeszítésbe, pénzbe fog kerülni, hogy kiemelkedő eredményt érj el. Egy mentorom mondta egyszer még az elején, hogyha tudnád mibe fog kerülni, hogy elérd amire vágysz, bele se kezdenél most. Én belekezdtem és nem bántam meg. Nem volt könnyű, se egyszerű, gyors meg aztán pláne nem, mégis megérte. Semmi sem állhat közéd és a célod közé. Elhivatottság kell, alázat, kitartás. Nem megy máshogy. Vagy vegyél egy olyan könyvet, hogy Stock Trading for dummies... az tuti jó lesz. A "stock trading" helyére helyettesítse be mindenki a magának éppen megfelelő szót. 

Ha mégse ezt az utat választanád és a célod eléréséhez más segítsége is kell, akkor tiszteld meg őt azzal, hogy csak akkor fordulsz hozzá ha komolyan is gondolod és nem csak "szórakozásból" pazarolod az idejét, hívásokkal, e-mailekkel, találkozókkal, stb. Megjegyzem ha ezen a ponton fordulsz vissza, akkor tényleg nem akartad a dolgot igazán, mert a legkisebb ráfordítás a célod eléréséhez az az összeg lesz, amit a segítőd, mentorod, tanárod kér tőled az idejéért és tudásáért cserébe. 

És akkor most gondolkozz el azon, hogy TÉNYLEG FONTOS NEKEM A CÉLOM? TÉNYLEG EL AKAROM ÉRNI VAGY CSAK A SAJÁT ÉS MÁSOK IDEJÉT PAZARLOM? Legelőször ezekre a kérdésekre válaszolj!

A hétről is essen pár szó, ismét profittal zárult a hét, a kis csapat is lassan elkezdi a munkát, róluk olvashattok majd minden héten, ha nem bánják, akkor pár szóban bemutatom őket, hogy kik is ők, honnan jöttek. Szóval a hétre visszatérve voltak szép mozgások, szerencsére a DAX újra normális mozgásokat produkál napon belül. Ennek meg is lett az eredménye, a heti profit 2.608 € lett, a számla erősen közelít a 20.000-es határhoz, megjegyzem ugye az induló az 800€ volt, most 17.595-ön áll. A munka folyik tovább, haladunk a céljaink felé..... 

kepernyofoto_2015-06-05_11_05_06.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr597519946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása