MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

23. Hét

Megamind 2013.07.08. 08:09

megamind_wait.jpg

Sajnos ez a hét sem hozta meg a kívánt áttörést, az eredményt egy nullás hét lett. Mondjuk látva a korábbi heteket még ez is nevezhető eredmények, legalább nem mínusz lett. Voltak mozgások, de ha valaki veszi a fáradtságot és megnézi a DAX chartját láthatja, hogy megint a szokásos minta maradt, vagy napon belül fordult az ár, vagy ha volt is nagyobb mozgás, mint például pénteken, amikor tényleg szépen lehetett volna keresni, akkor a nagy mozgás előtt tréfás mozgással kiszórta a traderek egy jó részét a piac.

Ami a fő problémát okozza ezzel a stratégiával az az, hogy valamennyire ez egy trendkövető stratégia inkább. Nem napi trendre kell gondolni, mert ez daytrade, szóval nekem már az is elég lenne, ha a napon belül egy irányba menne és lehetőleg úgy, hogy ne össze-vissza ugráljon az indulás előtt. Továbbá a jelen stratégiának - és amúgy egyiknek sem - nem a profit a fő célja. Egy kicsit kifejtem, mert itt most tuti buktam az olvasótársaság felét.

A tőzsdézést nem lehet a pénzért csinálni. Persze az lenne a feladat, hogy profitot termeljünk, és abból éljünk, de mégsem ez a cél. Ez már csak az eredmény. A pénzért nem lehet tőzsdézni. Aki a pénzért tőzsdézik az bukni fog. Nagyon egyszerű az oka. Kapkod, kiveszi a kis pluszokat, mert milyen jó van egy kis profit, majd a nagy mozgásokból kimarad, ami nem csak azért baj, mert elesik egy nagyobb profittól, hanem azért is, mert nem lesz, ami átbillentse pluszba az egyenleget, ha egy drawdown-os, oldalazós szakasz jön. Ez van amúgy most (oldalazás), ezért nincs profit. Volt profit a héten, mert ha összeadnám lett volna 176 pont profit, ami ugye 176€ lenne. Egész jól megdobta volna a számlát. Csakhogy NEM EZ A STRATÉGIA része. Sajnos előre nem lehet tudni, hogy mi fog történni. El kell fogadni, hogy 50-50%-a az esélye annak, hogy eltaláljuk az irányt vagy nem. És mivel nem tudjuk, hogy jó-e a döntés, így azt sem tudjuk, hogy 20 vagy 200 pontot fog menni az irányukba az ár. Van egy kidolgozott, szabályokból álló stratégia, amit be kell tartani. Nem nekem, MINDENKINEK aki ebből akar megélni.

Ez persze azzal jár, hogy kevesebb is lehet a profi. Viszont ha bejön egy trendelő piac, akkor az a trader, aki a gyors, kicsi nyereségekre hajt, alig fog keresni, ahhoz képest, aki meg tudja fogni a nagy futásokat. Persze tudom, hogy azzal most lehetne profitot termelni, de a cél jelenleg a stratégia bemutatása (már hogy mire képes) és nem az, hogy a tőzsdei tapasztalatomnak köszönhetően mennyi pénzt tudok összekaparni. Mint írtam, több stratégiát kereskedek, de ez a legegyszerűbb és pont ezért választottam ezt. Eggyel legyünk tisztában! Ez egy blog. Itt nem lesz olyan, hogy 700%-ot lehetett 1997-ben csinálni, ezért vedd meg ezt meg ezt a stratégiát, és gyere el a tanfolyamomra. Több okból sem. Egyrészt nem tervezek tanfolyamot tartani, még akkor sem, amikor majd kiderül, hogy ez a stratégia átlagon felül képes profitot termelni. Másrészt meg meg akarom mutatni, hogy ellentétben azzal, amit sok helyen hirdetnek, ez azért annyira nem könnyű szakma. És itt most nem a tanulásról van szó. Mentálisan megterhelő lehet az, hogy napokon, heteken, akár hónapokon keresztül is alig van profit. 

Én DAX-ot, olajat, EUR/USD kereskedek, mindegyiket 3-3 különböző stratégiával. Vannak átfedések, de mindegyik papírnak megvan, hogy melyik stratégiákkal lehet vele profitot termelni. Ami működik az euron az nem jó a DAX-on és viszont. Az olaj meg egy külön állatfaj. 

Igen a kamatos-kamat példa. Miért nem tart ott a számla? Mert mint feljebb írtam, nem ez a cél. Ha az lenne a cél, akkor skalpolgatnék szépen minden héten és amikor megvan a 10%, ami elég gyorsan megvan, akkor abbahagynám, és mutogatnám minden héten, hogy mekkora király vagyok. Azért megkérdezném, hogy annak mi értelme lenne, hogy olvashattok egy blogot, ahol egy csávó 400€-ból több tízezret akár százezret csinált? Abból senki nem tanulna semmit. Megint ott lennétek, hogy olvashatnátok egy tucatblogot. Ez pedig nem az. Lehet motiváló lenne, de az, hogy nekem megy az nem jelenti azt, hogy neked is menne, így egy idő után nem olvasná senki, mivel valós értéke nem lenne a bejegyzéseknek. Olyan blogot olvasni, hogy más mennyit keres igazából semmi értelme, vagy max annyi, hogy minimálisan motivál, mert látod,m hogy lehet a tőzsdén pénzt keresni. Viszont azt nem tudod, hogy hogyan. Lehet, hogy találsz leírást az alkalmazott stratégiáról, de lehet, hogy ami másnak evidens és ezért le sem írja, neked eszedbe se jut. Így te sikertelen leszel. Újabb gól a tőzsdének veled szemben. Nálam a cél az, hogy lássátok, hogy ez a szakma, a profit termelés nem olyan egyszerű. Inkább az motiváljon mindenkit, hogy betartom a stratégia szabályait, még ha ez profitot is vesz ki a zsebemből, valamint az hogy a bukók ellenére is csinálom.

Ha kicsit megindul a profitosság irányába a számla, akkor készülök egy "fejlesztéssel" már ami a blog-ot és a blog működését illeti, de ezzel még várok egy kicsit. Addig is, várom, hogy kialakuljon egy értelmes trend és végre jöjjön a profit.....

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr405395485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

45d45d 2013.07.09. 18:30:57

Ennek semmi értelme, ha skalpolgatással tudsz profitot termelni akkor csináld azt, abból miért nem tanulna senki? Hol van az előírva hogy csak trendkövetni lehet?
Tucatblog? Linkelj párat ahol tényleg többtízezer eurót csináltak.
Nem kekeckedni szeretnék, csak olyan érzésem támadt mintha a blog írója szerint skalpolni olyan könnyű lenne, és azzal nem kihívás pénzt keresni.

Megamind 2013.07.09. 20:40:36

Nem kekeckedésnek veszem. Amúgy ott van chartnight blogja vagy foteltraderé. Jó, egyelőre még nincs meg a több tízezer nekik de egy skalpolós vonalat erőltetnek. Amúgy szerintem a skalpolás, nem az a klasszikus kereskedési módszer szerintem. Beugrani a piacba 2-10 pip/pontért egy nap 10-20-szor hááát.... Ott mondjuk kell egy olyan jó szignál, ami relatív jó találati arányt hoz. Lehet belinkelek ide egy másik számlát ettől függetlenül, ami azért nem skalpolás, de nem is trendkövető olyan is-is. De a cél továbbra is egy olyan stratégia eredményének az ismertetése lenne, ami nem igényel 3-5 éves tőzsdei tanulást. Sajnos ez a piac ennek nem kedvez, de ezt nem tudom befolyásolni. Hozzáteszem nem a skalpolást degradálom le és nem is azt akarom mondani, hogy azzal tuti a profit, de én attól jelen blogon el akarok térni. Amúgy Balacy stratégiája (elemzőközpont) is skalpolós és ahogy olvastam elég jól teljesít neki.

gasjani 2013.07.10. 09:26:14

"Azért megkérdezném, hogy annak mi értelme lenne, hogy olvashattok egy blogot, ahol egy csávó 400€-ból több tízezret akár százezret csinált? Abból senki nem tanulna semmit."

Mikor a blog első posztjaiban felvázoltad a kamatos kamat elvét, lényegében ha nem is szándékosan de te is erre vállalkoztál.
Lehet hogy a fentiek tükrében furán hangzik, de azért olvassuk, hogy lássuk, hogy eredményeket termelsz. Konzisztensen. Ha már blogot vezetsz a trédelésről, immár fél éve, gondolná az ember, hogy van valami oka. Ebből idáig mit tanultunk?

Ha meg több stratégiát is futtatsz, akkor posztolj már be olyat is ami rendszeresen nyereséges.

Idézem tőled az 1.hét posztból a kamatos kamat részből: "Ez szerintem akkorát üt, hogy most be is fejezem, lehet elmélkedni. Hajrááá......."

Igen... valami legyen már... Minden héten ez van, hogy most nincs semmi mert... (internet nincs, idő nincs, szingál nincs, trend nincs...) Hajrá na

Megamind 2013.07.10. 10:27:23

Az egyik értelme ennek a blognak az, hogy megmutatja, hogy tőzsdeiskola által reklámozott illúzióval ellentétben ez a realitás. Semmit nem ér egy 2-5 évvel ezelőtti eredmény mutogatása. teleírhatnám a blogot korábbi eredményekkel, csak azzal az lenne a baj, hogy az a múlt. Ez meg a jelen. Ne haragudj, ha nem úgy alakul a számla ahogy vártad vagy ígértem. Bár ígérni nem ígértem semmit. Ha optimálisak a körülmények (értem ezt a piacra) akkor jobb eredmények születnének. De sajnos szerintem egy szar piac van. Ebbe meg ezt lehet csinálni. Vagyis én ezt tudom ezzel a stratégiával. Bár olvasgatva nagy traderek blogját, ők sem hasítanak.

Offshore Lovag · http://offshorelovag.blogspot.com 2013.07.14. 10:38:07

Hy!

Előre leszögezném, hogy én nem kereskedem a DAX-on. Ráadásul zsigerből nem hiszek a skalpolásban, de ez lehet azért van, mert még nem láttam éles működésben eredményes skalp rendszert. Ez legyen az én hiányosságom.

Viszont az nem igaz, amit folyton állítasz, hogy sosincs mozgás DAX-on, olyan semmilyen a piac. Íme a chart 2013-ról:

finance.yahoo.com/echarts?s=%5EGDAXI#symbol=%5Egdaxi;range=20130101,20130712;compare=;indicator=volume;charttype=area;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=undefined;

Szerintem igenis volt egy-két érdekes mozgás rajta. Egy szemtelenül nagy long trend volt a második negyedévtől. Ha a stratégiáddal ezt nem tudtad megfogni, akkor szerintem gyúrni kéne még rá egy kicsit.

Persze ez egy napos chart, ezen nem lehet skalpolni. De ki tudja, talán pont ez a probléma, hogy a DAX-ot nem érdemes skalpolással ostromolni.

Nem szándékoztam eltántorítani a célodtól, vagy vitatni az eredményeidet, csak a meglátásaimat közöltem.

További sok sikert.

Peace
Offshore Lovag
süti beállítások módosítása