MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

Színfalak mögött... 2. rész

Megamind 2015.11.08. 00:35

4979137060_53e17e698d_b.jpg

Folytatva a múltkori vonalat, kicsit még a csapat, nem csapat vonalon mozognék. Említettem legutoljára, hogy ismét van egy valaki aki kötni fog. Elég komoly tudással rendelkezik, dolgozott is ebben a szakmában csak más munkakörben és úgy döntött, hogy ideje a maga útját járni és magának szeretne pénzt keresni. Egyelőre ő sem volt az az eszméletlen profitos, voltak kilengések és sajnos olyan stratégiát alkalmazott, ami tartalmaz szépen szubjektív elemet, így a kötése sem olyan egyszerű. Talán ebből az okból kifolyólag is lehet az, hogy a várva várt bődületes profit eddig elmaradt. 

Kicsit átbeszéltük, hogy én mit várok, mit kellene csinálni, mit kellene kötni, stb. és örömmel konstatáltam, hogy emberünk szépen átfordult a profitos oldalra. Most is vannak még hiányosságok, minimális kapkodás, de ha azt nézzük, hogy kb. három hete köt és most már profit is van, akkor azt mondhatom, hogy elégedett vagyok. Mondjuk elégedett igazán akkor leszek, ha a napi 100-140 pontból a 80%-ot kiveszi, de a jelenlegi helyzet sem rossz, mert minden napra jut szépen profit, és ami őt is motiválja már, hogy nem azon kell agyalnia, hogy hogyan fogja visszacsinálni a veszteségeket. Meglátjuk mi sül ki ebből, az irány jó csak kicsit fejleszteni kell a dolgot vagy inkább finomhangolni és nem lesz itt semmi baj.

Rövidesen tartok egy ingyenes webinárt. Témája meglepő módon a kereskedés lesz, meg hogy mi hogyan kereskedünk. Még mielőtt bárki dörzsöli a tenyerét, teljes stratégia ismertetés NEM lesz, mert nem is ez a cél és idő sem lesz rá, inkább egy összefoglaló, átfogó dolgot kap aki eljön. Hogy hogyan lesz meghirdetve azt még nem tudom, mert korlátozott a létszám, majd lehet kiteszek egy linket ha a másik vonalon nem telik meg a terem.

Nagyon sok minden folyik továbbra is a háttérben. Rövidesen ismertetek itt egy üzleti lehetőséget, nem pilóta játék, nem lehúzás, nem kell árulni semmit, az elején van egy kis munka, majd utána jön a bevétel. Hátránya, hogy sajnos a profit maximalizálva van, de ez legyen a legkisebb gond, mindenki úgy használja majd a lehetőséget, ahogyan neki a legmegfelelőbb, vagy egyáltalán nem él vele, ez is egy döntés ugye.

Dolgozunk továbbá két olyan lehetőségen is, hogy adjunk olyan alternatívákat azoknak akik időhiányában nem tudnak kereskedni mégis szeretnének egy kis pénz kivenni a tőzsdéből. A számokról még nem beszélnék, lesz egy visszafogottabb és egy nagyobb profitot kínáló lehetőség, mindenki kiválasztja azt, ami neki szimpatikus. 

Megjegyzem ez lehetne egy alternatíva annak is akinek nincs pénze kereskedni. Már írtam erről korábban, hogy vannak olyan cégek, ahol ha köt az ember visszatérítést kap, plusz ha lesznek követői akkor azokból a profitokból is szépen részesül. A konstrukciók eltérőek cégenként, de egy dolog közös, ha jól tudsz kereskedni van stratégiád, csak pénzed nincs akkor ebből megteremthetsz magadnak egy normális bevételt majd később fejlesztheted ezt az egészet és a határ a csillagos ég. 

A változás mindig jó. Lezárul egy szakasz és indul egy másik. Jó esetben a változás pozitív irányú és fejlődés következik, nem pedig elhal a vállalkozás, a biznisz, a kapcsolat, bármi is legyen az. Az élet úgy hozta, mert "szerencsém volt", hogy nem azt kell írnom, "hogy vége, elégett a számla befejezem, feladom, szar a tőzsde, stb." hanem épp ellenkezőleg, új dolgok jönnek.

A tőzsde megmarad a fő iránynak, mivel az ember pénzt még mindig ezzel tud a legkönnyebben csinálni. Természetesen nyomtatóval egyszerűbb, csak azért sok évet adnak ha valami nem adja ki. Ha minden jól megy lesznek társszerzők, és a tőzsdei kereskedés mentális részével is fogunk foglalkozni bővebben. Ez mondjuk nem csak a tőzsdei kereskedés hatékonyságát segítheti, de lesznek olyan részek is, amik az élet más területén is hasznosíthatóak. 

Szóval most kezdünk csak igazán bele, a folytatás még jobb lesz......

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr538058672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása