MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

24. Hét

Megamind 2013.07.15. 08:06

megamind_brainy.jpg

Egy ideje már érik bennem ez a poszt, fejben már össze volt rakva, de az utolsó csepp a megíráshoz az egyik komment volt. Az egyik hozzászóló, aki nem jártas a skalpolásban, nem ismeri a DAX-ot megállapította egy idei vonalchart alapján, hogy szar amit csinálok, mert nincs eredmény. Kedves kommentelő, akkor most reagálnék az általad annyira jónak vélt DAX chartra és a megjegyzésedre.

Az első gond, hogy line chartot magára valamit is adó trader nem nézeget, mert kurva pontatlan és szarul is mutatja, hogy mi történik. A te esetedben is ez történt amúgy. De nézzük a chartot :

2013-07-15_0703.png

Tehát itt a chart. Légy szíves rajzold majd be nekem tudatlannak azokat a trendeket meg futásokat (kivéve azt az egy nagyot áprilisban - mert az látom én is) amiket te jónak vélsz. De légy szíves ne hagyd figyelmen kívül, hogy a szerinted jónak gondolt papír egész évben 600 pontot volt képes mozogni a nyitástól és a csúcs is alig 900 pontra van. Igen ezek elég nagy számok ez igaz, akár még jók is lehetnének, ha közben a sok oldalazás nem darálná a számlát. Valamint majd azért még azt vedd bele az elemzésbe, hogy a napi mozgás gyakran úgy jött ki, hogy 50-100 pontos gap, majd onnan ment valamennyit a papír. Remélem abban megegyezhetünk, hogy a gap-et nem lehet lekereskedni, kivéve ha nem te vagy Christian Pantera a nívós tehetségkutató műsor mentalistája.

Nézzük én hogy látom a piacot :

2013-07-14_2235.png

A kép elég szar tudom, de nem nagyon enged nagyítani a rendszer, de gondolom a lényeg látszik, hogy mire is gondoltam akkor, amikor oldalazásról beszéltem. De hogy egy kicsit belenagyítsunk a a képbe, mivel nem ismered a DAX-ot kérlek vess/vessetek egy pillantást a következő chartra :

2013-07-14_2240.png

A függőleges vonalak a napi elválasztó vonalak. Sajnos ilyen és ehhez hasonló napok tömkelege alkotja azt a sok jónak tűnő napi gyertyát, ami szerint "olyan kurva jó" piac van. Gyakori a nullázás vagy a bukó, mert elég sokat korrigál vissza napon belül a papír. Néha meg fut egy nagyot, de azok ritkák és arra nem lehet alapozni. Többször elmondtam már, hogy nekem is jobb eredményeim lennének, ha kiszállnék ha egy kis pluszt csinálok. De nem teszem, mert az nem a stratégia része. Amíg valaki azzal jön, hogy de miért nem csinálom mégis azt, addig ő csak egy nagyon kezdő trader és igen messze van attól, hogy valamikor is hosszútávon sikereket érjen el ebben a szakmában. Az első szabály, hogy TARTSD BE A STRATÉGIÁDAT!!! Amíg ez nem megy, felesleges is máson gondolkodni. Nincsenek pillanatnyi kapzsisulások, meg gyors profitkivétek (kivéve ha a stratégia nem erre alapul) mert hosszútávon el fog maradni a profit és a siker.

Nézzük meg egy kicsit a számokat. A DAX nyitó 7689 volt és most vagyunk 8212-nél. Lehetnek pár pont eltérések, de lehetőleg ebbe most tényleg ne kössön bele senki. Kettő hónapig 7540 és 7865 között mozgott az ár. Majd volt egy fura, hirtelen esés 8080-->7400 környékére, de ez sem egy egetverő mérték, plusz a tényleges mozgás 4 nap alatt megvolt, majd egy gap-es emelkedés 7400 --> 8500-re (ez mondjuk nem lett volna rossz, ha nem olyan bután emelkedik, mint azt feljebb illusztráltam, majd megint le 8500 --> 7700-re és megint fel a 8212-re. Gondolom az a számokon is látszik, hogy ez nem az a trendelő piac, mert itt gyakorlatilag alig van elmozdulás. És akkor jöjjön egy ellenpélda amire én korábban már utaltam :

2013-07-15_0656b.png

Ez a chart 2012.01.01-től indul múlt hét péntekig. Gondolom látható, hogy hol van trend. Igen abba is volt oldalazás, de az ár legalább mozgott előtt és utána. Az első félév úgy nézett ki, hogy 5700 --> 7200-ra ment majd 7200 --> 5895-re majd ismét fel 5895 --> 7500-ra. Indításnak volt egy 3000 pontos mozgás. A piros négyzet mutatja az idei évet. Nem kell agysebésznek lenni ahhoz, hogy lássuk, az inkább oldalazásokból áll. Megjegyzem, hogy a tavalyinál is van szebb DAX chart, de az már  legalább normálisan kereskedhető volt.

Szóval összegezve, nyugodtan kommenteljetek, mert ez is lényeges egy blogban, de olyan dologról, amit vagy csináltok vagy minimum képben vagytok vele. Végül nem győzőm hangsúlyozni, hogy ez egy trendkövető stratégia inkább és ezért ilyen szar az eredménye, de nem ebből élek, mert emellett van másik 2 stratégiám ami profitos, de ez az egyszerűsége miatt került fel, mivel mint többször említettem a blog csak egy felvezetése lenne egy valami sokkal nagyobbnak (nem, nem tőzsdetanfolyam). Addig viszont nem akarok abba belemenni, amíg nem teljesít jobban ez a rendszer. Remélem érthető volt az okfejtés.

De nézzük a hetet. Aki profitot vár az most örülhet, mert van profit nem sok, de van. 58 pont vagyis 58€ lett az eredmény. Ezzel az éles számla 570€-n áll, a stratégia meg 612€-n állna, plusz 50%-ba. Tudom, hogy kurvára nem felemelő egy olyan blogot/számlát olvasni, ami nem teljesít valami jó, de nem fogok csalni - vagyis más stratégiával belekereskedni azért, hogy egyesek profitéhségét kielégítsem - inkább legyen kevesebb a profit. Ha nem tetszik nem olvasod, ilyen egyszerű. Olvass olyanokat, ahol az ember egy hét alatt megtízszerezte a számlát. Persze demót, persze all-in, persze élesben már nem menne. De ott van profit. Mindenki eldönti, hogy mi érdekli jobban.....

2013-07-15_0646.png

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr345405090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Offshore Lovag · http://offshorelovag.blogspot.com 2013.07.15. 22:44:32

Megértem, hogy neked fontos a "TARTSD BE A STRATÉGIÁDAT" jelmondat. Elvégre nem emberek vagyunk, hanem gépek, érzelmek és tudatosság nélkül, szabályok mentén cselekszünk.

Nem attól leszel jó tréder, ha gépiesen követed a stratégiádat. Persze a szabályokat be kell tartani, viszont mindig kell tudnod alkalmazkodni. Ez nem feltétlen a szabályok megváltoztatását jelenti, hanem rengeteg sok mindent. Úgy látom, hogy oldalazik a DAX, akkor nem erőltetem, viszem a pénzem másba és kész.

Honnan tudod, hogy az adott stratégiádnak azon a piacon tökéletesen kell működnie?
Biztos azért mert tesztelted. Nagyszerű. És le tudnád tesztelni 2014-es vagy 2015-ös adatok alapján? Ja, hogy az már nem megy...

Értem, szóval akkor volt olyan időszak, amikor jó volt a stratégiád.

Akkor ezek szerint most vagy nem olyan időszak van, vagy abszolút soha nem is lesz már olyan időszak?

Ki tudja?

Szerintem az tudja, aki nem DAX-on skalpol.

A DAX 2011 év vége óta emelkedő trendben van. Ez azon chartok alapján is látszik, amiket posztoltál. Mindegy, hogy vonalchartot nézel, vagy candlestick-et.

Ui.:
Kikérem magamnak, nem vagyok agysebész, metafizikus és mentalista vagyok, hétvégente pedig helikopter.

Peace.
süti beállítások módosítása