MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

35. Hét

Megamind 2013.10.07. 09:06

megamind_Keep_It_Simple.jpg

Azt már észrevettem, hogy eléggé máshogy jár az agyam ebben a tőzsdés dologban, ami persze nem feltétlenül rossz pláne, hogy tettem is azért, hogy egy másabb szemléletet sikerüljön megtanulni. Egy biztos, hogy mindenki máshogy kereskedik. Vannak átfedések, meg gyakran "egyezik" a stratégia, de mégis az eredményekben elég komoly eltérés mutatkozik. Emellett néha, kicsit olyan érzésem van, hogy vak vezet világtalant. Nemrég kaptam egy chartot, olyat, amihez hasonlót már tettem fel ide. Nem volt vele semmi gond, csupán annyi, hogy nem látszott rajta az ÁR!!! Eltakarta az árat a 8 indikátor. Az kérdezte a küldő, hogy nézzem meg a beszállóit, hogy mi lehet velük a gond. Nagyon egyszerű, a gond az az, hogy azért sikertelen ez a dolog, mert vagy erősítik egymást (már a döntést) a ROSSZ indikátorok vagy pont ellentétes dolgot mutatnak. A fő probléma pedig az volt, hogy tényleg alig látszott az ár.

Tudom, nekem ilyen ár fétisem van, meg nem is használok hagyományos indikátort, amiért  már egy fórumon majdnem megköveztek, de ettől függetlenül másnak is fontosnak kell hogy legyen, hogy milyen mozgások vannak. Nem mondom, hogy szinteket rajzoljatok vagy ilyesmi, csak egyet tartok fontosnak, hogy ne az indikátor legyen az ami vezeti a kezeteket. A legtöbb indikátor a múltat mutatja. Összeadnak számokat majd elosztják X-szel és tátááám ott van az indikátor. Vannak olyan indikátorok, amik érnek is valamit, viszont az pont a metatraderben nincs benn. Hozzáteszem nem is cél. De mondjuk aki metát használ gondolom tisztában van a felület "hasznosságával", ezért nem részletezem ezt, így normális eszközöket nem ott kell keresni.

A legjobb lenne előfizetni, valami normális charting szoftverre és azt használni, de ugye erről manapság Mo.-n nem lehet hallani, hogy merre is kellene elindulni. Normális tanfolyamok hiányában marad a "használj metát, nyiss számlát nálunk" vonal és az "add nekünk a pénzed". Nem azt mondom, hogy mindenhol ez van, de a többség ilyen. Sajnos a másik oldalon sem jobb a helyzet. Nem tudom eldönteni, hogy alapvetően a kötekedés hozza-e vagy az elkeseredettség, de ha az ember egy másik szemléletet próbál megmutatni, egyből jön a támadás. Nem az irányomba érzem, bár amikor kiderült, hogy tartok egy előadást egyből megindult az ellentábor, hanem ha bárki feldob egy a hagyományostól eltérő ötletet nekiesnek a keselyűk. El kellene fogadni, hogy van olyan aki tényleg segíteni akar, vagy annyira "gépies" a kereskedése, hogy keres magának egy bónusz elfoglaltságot és ezért megy bele, hogy napokon, heteken keresztül fórumozik és teszi fel a chartjait.

A legjobb felvetés, hogy tegyen fel az ember egy teljes napi kereskedési videót. Király! Ha pluszos lesz akkor szerencséje volt, ha mínuszos, akkor meg "na ugye ez se működik" című sztori. Arról már nem is beszélek, hogy egy 10 órás videó az nem játék, már csak rögzíteni sem. Tudom, mert az előadást rögzíteni szeretném azoknak, akik nem tudnak eljönni, mert külföldön élnek és ez okoz némi problémát, mert elég komoly tárhely kell, meg nem akármilyen szoftverrel lehet normálisan rögzíteni egy vagy több nap anyagát.

Szóval két dolgot tanácsolnék, ami szerintem elengedhetetlen a sikeres tőzsdei léthez. Az egyik az az, hogy ne bonyolítsátok túl a kereskedést, mert elérheti a rendszer azt a fokot, amikor már nem lesz beszálló, mert valami mindig rosszat fog mutatni. A másik dolog meg az lenne, hogy el kell fogadni, hogy máshogy is lehet kereskedni, nem csak indikátor rengetegben vagy szintek közt. Attól, hogy más valakinek a nézőpontja attól az még lehet jó. A gond ott kezdődik, ha valaki azt hiszi, hogy csak az ő rendszerével lehet sikeresen kereskedni.

Még egy lényeges dolog azért lenne itt, ne keresgéljetek állandóan újabbnál újabb stratégiát. Értelmetlen, mert olyan ugye nem lesz, amibe nincs bukó. Olyan van amibe minimális van, de a legfontosabb, hogyha találsz egyet, ami megfelel a habitusodnak és a pénztárcádnak akkor kösd azt. Max ha nagyon nem bírsz magaddal akkor próbálj ki mást, de ne térj át egyből, mert lett egy sikeres hét. 

Itt a jelen példa. A hét ismét nem túl jó, 18 pont, 18€ lett az eredmény, így most 680€-n áll a számla. Hagyhatnám ezt és kidobhatnám a kukába, mert nem teljesít jól, de tudom, hogy eddig az elmúlt években mindig jól teljesített, csak ez az év nem jött be. Ezért van mellette másik stratégia. Majd jövőre ez is fog hozni vagy ha nem, akkor majd elgondolkodok. De azért senki ne dobjon ki stratégiát, mert az pillanatnyilag nem hozza az elvárt nyereséget. A hangsúly az elvárt szón van, mert igazából nem lehet elvárása senkinek a piaccal szemben. Kereskedni kell ami a charton van és kész. Az eredmény meg lesz amilyen lesz. Tudom nem egyszerű ezt így olvasni, mert mindenki a profitért kereskedik, de az egyik mentorom mondta, hogy amíg a pénzért kereskedsz nem fognak jönni az eredmények. És tényleg nem jönnek, mert túl görcsös az ember. Ezt a görcsöt (félelmet) kell tudni elengedni.....

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr335554768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zain Scalper 2013.10.07. 14:50:53

Kedves MegaMIND!

Nagyon tisztelem a kitartasod, es allhatatossagod abban ahogyan vezeted a blogot, illetve a negativ eredmenyek ellenere nem adod fel.

Azonban ugy gondolom, hogy a tervezett eloadas, vagy oktatas nem segitsegnyujtas, ahogyan Te hivod, hanem sokkal inkabb uzleti ajanlat tetel az olvaso taborod fele. Segitsegnyujtas akkor lenne, ha mindezt anyagi ellenjuttatas nelkul tenned, de nem igy van. Borsosan megkered az arat. Ezzel nincs is baj, sem az oktatassal, hiszen mindenki azt csinal amit jonak lat, csak ne ferditsuk el a dolgokat. Nem biztos, hogy tobb fizeto tanitvanyod lesz, ha szep kontosben probalod eladni. Ha pedig valaki fizet akkor tudnia kell, hogy miert is fizet.
Bocsanat, de szerintem a hat honapos utankovetes sem segitsegnyujtas, es plane nem ingyenes, hiszen a fejenkent ezer dollarba boven belefer par email a hat honap alatt.

Masik:
Amikor megszuletett az elso bejegyzes az "eloadassal" kapcsolatban, bizony az az erzesem volt, mint ha az egesz blog es a szamlad nyilvanossa tetele ezt a celt szolgalta volna, ha pedig igy van, akkor az egesz blog tulajdonkeppen marketing. Az olvasotabor lassu, es finom beetetese arrol, hogy miert is jo, ha elmennek az "eloadasodra". Igaz nem sikerult valami jol a vegkifejlet, hiszen a bemutatott strategiad nem igazan remekelt, a masik ket csodarol, pedig csak hirbol hallhatunk, mert azoknak nem nyitottal kereskedoi szamlat. Lehet jobb lett volna.

Kerlek ne ertsd felre! Szamomra nem az a kerdes, hogy melyik oldalon allsz, tredelsz, vagy oktatsz, egyszeruen csak nem tetszik ahogy eladod az altalad kinalt termeket, szolgaltatast.

Udvozlettel:
ZS

Megamind 2013.10.07. 16:51:42

@Zain Scalper: Nevezd ahogy szeretnéd. Részemről segítségnyújtás, mivel nem oktatásból élek és egyszeri alkalomról van szó. Valamint mivel páran kértek segítséget így merült fel az ötlet, hogy szervezett formában egyszerűbb ezt kivitelezni.

Azért majd annak még nézz utána, hogy aktív trader mennyiért segítene neked fél éveken keresztül akár naponta úgy, hogy előtte tart neked egy többnapos előadást, tanfolyamot, mindegy mit. Azt remélem belátod, hogy az én időm sincs ingyen. Csak a hazai viszonyokat nézve milliókba kerülne, már aki vállalkozik rá. Ha így nézed akkor szerintem eléggé alámondtam. Mivel NEM OKTATÁSBÓL élek, de hangsúlyozom az időm nincs ingyen.

Megamind 2013.10.07. 16:59:39

@Zain Scalper: Még valami. Miért adnám fel? Nincs mit feladni ez a valóság. Ez a blog azért lett, mert ráérek hetente egy-két postra és elég unalmas a kötögetés, valamint meg szerettem volna mutatni a feltörekvő ifjúságnak, hogy kicsit máshogy fest a valóság. Tudtam, hogy lesz benne bukó, csak azt nem, hogy ebben az évben ennyire nem fog hozni ez a stratégia. De ilyen piaci körülmény bármikor bárkivel előfordulhat. Ez nem a feladásról vagy a kitartásról szól. Van egy rendszer amit az ember üzemeltet, mert tudja, hogy hosszútávon profitos. Egyik stratégia hoz, a másik nem hoz. Nincs ezzel semmi gond. A gond ott van, amikor a különféle tőzsdetanfolyamokon mutogatják a több száz százalékos profitokat. Mert ez a szakma nem csak arról szól. Ismerek oktatót, aki elfelejti elmondani, hogy folyamatosan elégi a számlákat. Amelyiket meg nem, azt meg mutogatja.
süti beállítások módosítása