MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

MEEEENNNNYYYIIIII????................100

Megamind 2015.03.01. 19:12

binary-option.jpg

Ugye mindenki emlékszik a lottó reklámra, amikor a debil csávónak mondják, hogy mennyit lehet nyerni az adott héten és erre jön a "Mennyi???" kérdés. Na most az átlagember, de még nagyon sok tehetős is hasonlóan kiállt fel amikor a nagy múltú magyar brókercég "hiánya" kerül szóba.

Ha ez így megy tovább, akkor jó lesz, mert minden hétre megvan az adott téma. Sorozatban második héten kerül terítékre egy broki. Sajnálatos módon nem pozitív kontextusba, hanem inkább eléggé negatív tartalommal. Persze lehet sajnálni az embereket, akiknek ott volt a pénze, mert biztos sokan vannak olyanok akiknek tényleg a hosszú évek megtakarítása ment a levesbe. A jó hír, ha relatív kis összegről van szó, akkor azt a biztosítási alapból kifizetik, elvileg. Ha nagy a lóvé, akkor lehet gond. Ugye a jövő héten döntenek arról, hogy mi lesz a cég sorsa. Azért senkit ne érjen meglepetés, de innen nem szokott visszaút lenni. Ez eddig tartott és kész. Senkinek ne legyenek illúziói, hogy ez a hiány az utóbbi pár évben keletkezett. Ez egy hosszabb folyamat volt, és eddig lehetett ellavírozni. Hogy hogyan sikerülhetett ez, azt a fantáziám segítségével egy "mese" keretében lejjebb elmondom. Amit senki nem tud az az, hogy mi a teljes igazság. Szerintem nem is fog kiderülni, hogy valójában mi lett a pénzzel. Megjegyzem a betétes pont leszarja, hogy elsikkasztották-e a pénzét, vagy ellopták. Az ő szemszögéből az eredmény ugyanaz a pénz nincs meg a cégnek meg viszlát.

closed-sign-file.jpg

És akkor felmerül a kérdés, hogy hogyan történhetett ez? Mi vezetett ide? Értettek-e a cég dolgozói ahhoz, amit csináltak vagy csak volt egy jó állásuk. Az utóbbira a válasz, hogy értettek. Mondjuk nem feltétlenül a kereskedéshez, de erről majd ugye később. Ismét felvetődik, hogy hol van biztonságban az ember pénze. Mondjuk fizikai aranyban egy bank trezorjában. Vagy esetleg otthon egy beépített Dagobert bácsi széfben. Teljes biztonság nincs, nem is lesz, persze vannak azért egész jó, biztonságos lehetőségek is, de erről majd esetleg egy másik posztban írok.

Szóval akkor ugye a hogyan, meg a miért, meg miért pont ők? 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy képzelt ország (természetesen nem a mienk) ahol az emberek mindenféle szakosodott intézményekbe vitték a pénzüket, mert az intézmény mindenféle fórumon (hírlevél, reklám, szórólap, újság) bizonygatta, hogy az emberek pénze nála jó helyen van. Sőt erre a pénzre, bizonyos idő után hozamot is fizet. Sokan örültek ennek, azt hitték, hogy a szép irodaházakban, a jólöltözött, furcsa, ismeretlen szavakat használó dolgozóknál jó helyen lesz a megtakarításuk. TÉVEDTEK. Nem is kicsit. A háttérben sajnos gondok adódtak és az emberek pénze fogyni kezdett. Nem várt helyzetek jöttek és a pénz egyre jobban fogyott, mígnem elért arra a kritikus szintre, amit már nem lehetett palástolni és kirobban a botrány, A PÉNZ ELTŰNT. 

Hogyan történhetett ez meg? Tegyük fel, de tényleg csak tegyük fel, hogy van arra mód, hogy a bróker, nevezzük így a dolgozót, megbízásokat teljesít az ügyfélnek. Józsi néni betelefonál, hogy kellene neki 2000 Nimbusz részvény és egy normális világban a bróker megveszi neki és rákerül Józsi néni számlájára. DE. Mi van akkor ha több bróker is dolgozik az adott cégnél, és több Józsi néni is szeretne az adott napon Nimbusz részvényt venni? Játszunk el a gondolattal, hogy ezt úgy oldják meg, hogy egy közös (a cég) számlára veszik meg a részvényeket és csak a nap végén osztják el a Józsi nénik között. Ilyenkor arra is van mód, de ez már tényleg a horror és a sci-fi keveréke, hogy megveszik a részvényt, és ha nyerő, akkor a Józsi néninek azt mondják, hogy sajnos nem sikerült megvenni. Ebben az esetben a broki, a brókercég kaszál, az ügyfél meg se nem veszít, se nem nyer. Ennek lehet egy szarabbik vállfaja, amikor bukós lesz a pozi és akkor azt mondják, hogy megvették, de sajnos bukó. Ugye itt kockázata csak az ügyfélnek van, a bróker sem a pénzét, sem a cége pénzét nem kockáztatja, viszont a profitot - már ha létezik ilyen eset - simán el tudja tenni. 

A java még csak most jön! A képzeletbeli országban egyszerűen lehúzzák az ügyfelet és a bróker megy Aston Martint rendelni. Néha persze az ügyfélnek is nyernek, mert különben elmenne a cégtől. A csavar ott lenne, amikor már csak tényleg hazudnák, hogy a megbízás mögött tranzakció is van. Az igazi fantáziavilágban olyan esetet is el lehet képzelni, hogy a bróker elkezd saját szakállára kötni. Mondjuk köt egy fasza EUR/CHF longot, mondjuk január 14-én, amire jön egy január 15, amikor is a likviditás hiánya miatt gigabukót sikerül realizálni. Ezt ugye nem lehetne beadni az ügyfélnek. Itt jön a trükközés, hogy mindennek úgy kell kinéznie, MINTHA minden fasza lenne, MINTHA az ügyfélnek még meglenne a pénze. És ugye az ügyfél szeret kereskedni, mert mindenhol azt hallja, hogy ez a jövő, ebből lesz neki is kacsalábonforgó villája. Tehát beadja a megbízást, ami elvileg teljesülhetne is, úgy is néz ki, mintha teljesült volna, viszont miután a képzelt bróker vizsgálat alá kerül, kiderülne, hogy vannak hiányosságok, ugyanis sok megvásárolt papír csak egy másik párhuzamos dimenzióban létezik, a brokinak olyanja nincs. Innen meg már sajnos nem lesz HAPPY END a mese vége és senki nem fog boldogan élni amíg meg nem hal. Sajnos vannak ilyen, mesék is. De persze a hangsúly a mesén van, mert csak eljátszottunk a képzeletünkkel, hogy hogy nézne ki egy ilyen verzió.

Na de evezzük vidámabb vizekre. Nem túl sok plusszal, de sikerült azért a hetet jól zárni, azt hiszem megint kontraktot emelek, most már van annyi ebben a számlában, hogy egy esetleges nagyobb buktát is ki tudna hordani lábon, szóbal a jövő héttől a kereskedés 5 kontrakttal megy majd. A héten 776€ profitot sikerült összekapalálni. Nem kiemelkedő de azért nem is annyira gáz. Pláne, hogy ezzel a profit már több mint a kiindulószámla TÍZSZERESE. Itt most hagyok egy kis időt..........Remélem a tendencia marad és szépen nyargalunk tovább. Az izgalmas rész szerintem most jön majd, még az is lehet, hogy kicsit hullámvasutasabb rész jön, de mindegy a cél a "VÉGTELENBE ÉS TOVÁBB"

27022015_1540.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr617231653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása