MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

10. Hét

Megamind 2013.04.08. 08:28

Kicsit elkéstem ezzel a poszttal, már a piac is nyitva, szóval rövid leszek. A kép maradhatna a múlt hétről, mert továbbra is tart a trend, a számla értéke emelkedik, de sajnos elég kicsi mértékben. Viszont a lényeg az, hogy nem mínuszos a hét. 548€-ról 559€-ra emelkedett a számla értéke, ami nem sok, de százalékban mégis 2%-ot ér, szóval ilyen olvasatban mégis csak egész jó. Arról nem is beszélek, hogy sajnos pénteken nem tudtam kereskedni, így kimaradt 100€, ami nagyon kellett volna, de nem tudok mit tenni, így legalább még életszerűbb ez a kötögetés, mert mással is előfordulhat, hogy nem tud gép előtt lenni, amikor be kellene szállni.

Az elméleti eredmény közlését meg akartam szüntetni, de többek kérésére meghagyom. Innen üzennék gasjani-nak és a hasonló kritikai vénával megáldott kommentelőnek, hogy az elméleti eredmény közlése pusztán tájékoztató jellegű, továbbá a blog nem az én trader-i képességeimet hivatott fényezni, hanem a célja az, hogy megmutassam, hogy nagyon kicsi számlával is lehetne mit kezdeni. Ha esetleg valaki nem lenne képbe, akkor a héten érkezett egy komment, mi szerint minek közlöm, az elméleti eredményt, amikor jó stratégiából annyi van mint égen a csillag, viszont jó trader alig akad, mert csak nagyon kevesen tudják betartani a szabályokat és mentálisan meginognak.

Ha valaki figyelmesen olvassa a posztokat, meg a heti összesítést, akkor láthatja, hogy nem a szabályok betartása a gond, hanem az, hogy néha akad más dolgom is és ha lekésem a beszállót akkor már nem ugrok utána a piacnak. Valamint ilyen kis számla teljesen más kezelést igényel, mivel gondolom feltűnt az is, hogy a kezdeti kockázat gyakran 20% is lehet. Pontosan ezért van az, hogy előfordult, hogy eltettem az elért profitot annak ellenére, hogy futott a papír tovább, mivel a számla megóvása és gyarapítása a cél most a kezdetben nem pedig a profitmaximalizálás. Ebben a stratégiában az a jó, hogy nagyon könnyű követni és a kiszállás is többféle lehet, bármikor lehet változtatni.

A kereskedési videóhoz még egy mondta. A kereskedési videó kedves "gasjani" nem ezt a stratégiát mutatja be, de ezt is leírtam. Az egy másik rendszer, de annak a heti eredményeit azért nem közlöm rendszeresen, mert azt hetek, hónapok megtanulni, és nem mindenkinek való, mert ott azért kötés közben durván jöhetnek érzelmek is.

Végül sokak kérésére az elméleti eredmény a héten 110€ lett volna így az elméleti számla 696€-n állna, ami szerintem nagyon szép teljesítmény, mert tíz hét alatt a 74% szerintem kiemelkedő, pláne úgy, hogy a számla sosem volt mínuszban. De persze látjuk, hogy az élet más helyzetet is tud teremteni, mint ahogy az én esetemben is látszik.  Ettől függetlenül, ha valaki képes a fenekét odaszögezni a székhez akkor ezt a teljesítményt tudná elérni...

2013-04-08_0826.png

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr585206695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gasjani 2013.04.08. 16:48:57

Építő kritikának szántam a kommentemet. Ha úgy érzed, hogy "beléd rúgtam" akkor a lendülte az csak előre vihetett, mert semmi sértőt nem írtam benne, és nem is szándékoztam lehúzni bármidet is. Szerintem egy fontos dologra akartam vele rámutatni. Bocsánat ha így jött le.

Viszont azt a tényt még mindig fenn tartom, hogy ha a rendszered eredménye annak az X mennyiségű szignálnak a bekötéséből és manageléséből jön össze amit a rendszered ad, akkor ennek tudatában kihagyni napokat - totálisan mindegy, hogy mi miatt - akkor a stratégia üzemeltetése lesüllyed szerencsejátékká. Hiszen benne van az esély, hogy a nyerőt kihagyod és a bukót bekötöd. Murphy törvénye. Ne izgulj, ha esélyt adsz rá, akkor máskor is meg fog történni. Most is ez van.

Azt meg már csak megjegyzem, hogy a 20% kötésenkénti rizikó mellett (kb. 120 euró) a 10 euró alatti "eredményeket" nyugodtan könyveld el nullának, mert csak félre fog vezetni a kimutatásodban. A kezdeti rizikó 1/10 ugyanis könyvelésben azért nulla mert slippage stb mindig van és lesz is. Ha pl. kistoppolódsz bekerülési árra húzott stoppal, de marad rajta 1 euró, az marha jól feljavítja a találati arányodat, de becsapod magad vele.

Üdv:
gasjani

Megamind 2013.04.08. 18:24:50

Nem vettem fel amit mondasz, mert én meg továbbra is fenntartom, hogy nem olvasod el rendesen a blogot. Itt stratégia ismertetésről nem volt szó soha, továbbá írtam, hogy a videó NEM az itt futó stratégiáról készült.

Nem érdekel a találati arány, viszont minden plusz akár 2 euró is érdekel. Slippage meg nincs, mert nincs, jól kell brókert választani. Amelyik árnál megnyomom ott elmegy. ENNYI. És ugye a 10x, 100x 10€ az lehet 100-1000€ profit. Ez egy ilyen számla, ennél ez is számít.

Offshore Lovag · http://offshorelovag.blogspot.com 2013.04.09. 23:11:11

Kedves Megamind!

Először is gratulálok a blogodhoz, végigolvastam, nagyon tetszik. Egyszerű és szókimondó, pontosan olyan amilyen hozzáállással a tőzsde témakört kezelni kell. A forum.tozsde.hu oldalon keresztűl bukkantam rá.

Kíváncsian várom azt amit a tőzsde oktatás témakörében akartál publikálni. Olvastam róla korábban, hogy össze akarod foglalni a mai magyar tőzsde oktatással foglalkozó cégeket. Később viszont nem találtam erre vonatkozó bejegyzést, de ha valamit elnéztem, akkor meo culpa. Ez a téma engem is foglalkoztat mostanában, bár én egyenlőre nem vettem igénybe egyiket sem. Nem is tervezem, csak mégis érdekelne, mivel annyi marketing spamet kapok, a témával kapcsolatban, hogy az már gyanús.

A számláddal kapcsolatban, pedig ne aggódj. Anno én is 500 USD számlával kezdtem, le is gyalultam 300-ra. Azt gondoltam, hogy van egy kész stratégiám, de ahhoz, hogy éles forex számlán működjön, kicsit finomítani kellett rajta. Visszatértem hát a demózáshoz, csiszoltam rajta és láss csodát azóta működik a dolog.

Persze ez az igazán nehéz időszak, termelni a hasznot az éles számlán úgy, hogy közbe nem vehetsz ki belőle semmit, mivel hosszú távra építkezel. Ha elindulnál egy 500-as számlával, csinálnál belőle 1000-et, aztán kivennél 500-at ugyan ott lennél ahol a part szakad, nem igaz? Kezdhetnél mindent elölről.

Persze, ha sikerült úgymond hídfőállást létesítened, egy bázis tőkét felhalmoznod, akkor már más a helyzet. Ott már módosítanod kell a stratégiádon, neked is alkalmazkodnod kell. Hamar rájössz, hogy a skalpolás nem nyerő, az igazi üzleti haszon kinyeréséért meg kell tanulni trendekre építkezni, és azokat több lábon állva lekereskedni. És itt jön majd elő a kockázat/haszon tényező is, ami alapja minden sikernek, és fontosabb bármilyen stratégiánál vagy ki és beszálló szignálnál. Nekem azt volt a legnehezebb megállni, amikor már hídfő állással rendelkeztem, hogy ne kockáztassak teljes tőkém 1%-nál többet. Az ember azt gondolná, ez a legegyszerűbb mert kiszámolod, bekötöd a megfelelő lotméretet, belövöd a stoppod, aztán kész. De amikor látod, hogy piszok jó a stratégiád, és pörögnek a pipek, akkor elgondolkozol, hogy milyen jó lett volna nagyobb lottal kötni. Akkor kiszámolod, hogy mi lett volna, ha kétszer ennyit invesztáltál volna. Szóval ragaszkodni stratégiánk elveihez muszáj, és az 1% betartása kúrva fontos. Szerintem nekem ez hozta meg a "sikert", mármint a helyes kockázat/haszon arány, ajánlom bárki figyelmébe. Viszont a stratégia finomhangolását, persze kellő körültekintés mellett, időnként bizonyos szakaszokhoz érve el kell végezni. Ragaszkodni kell az elveihez, de tudni kell rajta ésszerűen alakítani.

Kicsit hosszú lett, never mind, egy szó, mint száz, fasza a blog, követni fogom, csak így tovább és sok sikert a kereskedéshez.

Üdv.:
Offshore Lovag

Megamind 2013.04.10. 08:09:06

@Offshore Lovag:
Örülök, hogy tetszik a blog, hiszen nem csak saját szórakoztatásra készül. A poszt a tőzsdesulikról még nincs teljesen készen, nem olvastál félre semmit. :) Lassan ez is fent lesz. A trendkövető-építő stratégia biztosan egy nagyon jó dolog, de ha megfigyeled bizonyos papírokban második éve nincs "trend". Vagyis persze tartanak valamerre csak nem úgy mint régen. Nekem több stratégiám is megy, de ez van publikálva, pont azért, mert ilyen kicsi a számla és a lényege, hogy azt akarom megmutatni, hogy ezzel is lehet komoly pénzt keresni. Majd meglátjuk ez a projekt hogy sikerül, én bízom benne.
süti beállítások módosítása