MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

13. Hét

Megamind 2013.04.29. 08:18

megamind_cliffoff.jpg

Azt mondjuk nem mondhatnám, hogy rohamtempóban haladok felfelé, de ez egy ilyen szakma. A leggázabb az egészben, hogy vannak olyan szituációk - mint az elmúlt hét is -, amikor a kezdeti szopatás után megindul a piac és akkorát fut, hogy gyakorlatilag több hét mínuszát vissza tudná hozni. Csakhogy a gond ott van, amikor ebből kimarad az ember. Velem is ez történt a héten. Ennek a stratégiának nagy előnye az, hogy kezdők is simán nyomhatnák, mert van benne egy kis biztosíték és nem lehet egy nap alatt leforgácsolni a számlát.  Általában a kezdők nagy problémája az overtrading vagyis, hogy agyon kereskedik magukat. Nem nehéz kitalálni, hogy bizonytalan kézzel egy oldalazó piacon milyen "szédületes" eredményt lehet elérni a sorozatos kötögetéssel.

Viszont ez egy gond is lehet, mert lehet, hogy az ember kimarad a futásból. A hét elejei oldalazás után, jött egy nap amikor 200 pontot ment a DAX. Na ebből szépen kimaradtam, viszont az előtte lévő bukókat sikerült megvenni. Mindent összevetve és a fentiekből adódóan bukós lett a hét. Annyi hozzátartozik, hogy nem bírtam nézni az önszopatás ezen formáját és kicsit beleavatkoztam a stratégiába - a tapasztalatok alapján - és így elég komoly differencia mutatkozik meg az elméleti és a tényleges eredmény között. Szerencsére ez most az én javamra áll. A múlt héten elég sok mindennel kellett még foglalkoznom a kereskedés mellett, továbbá vitte az időt az, hogy befejezzek egy stratégia kidolgozást. Ennek a lényege annyi csak, hogy relatív keveset írtam a blogra az elmúlt hetekben, de szerintem ezen a héten újra tiszta erőből fogok írogatni és jönnek majd a posztok. Volt ugyan egy poszt bekészítve, ami bulvár alapokon nyugszik, sokat tanakodtam, hogy beélesítsem-e, de végül nem tettem fel.

A lényege nem a bulvár vonal volt, hanem az emberek magatartása, viselkedése, viszonyulása bizonyos dolgokhoz. Végül ugye nem tettem fel, mert olyan lenne mint a pusztába kiáltott szó, max magamat húzom fel. De ki tudja lehet egyszer majd beélesítem.

De a lényeg. Sokat nem ragozom, mert megint a hét elejére került a heti összesítő és így nem ugyanolyan, mintha lenne az embernek egy nyugodt hétvégéje emésztgetni a mondanivalót. Tehát az eredmény -97 pont vagyis -97€ lett ezzel 432€-n áll a számla. Eléggé sajnálatos, de ez van, ezzel nem lehet mit csinálni, el kell fogadni. Majd ha fut a piac, persze normálisan akkor majd lesznek sokkal jobb eredmények is. Az elméleti eredmény -167 pont vagyis -167€ lett volna. Ez már kicsit ütősebb, így az elméleti számla 544€ lenne. Egész közel van már a kettő, csak kár, hogy a kiindulás nem ugyanaz (800/400), de az év vége még messze van, bármi lehet még addig.....

2013-04-29_0726.png

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr415252013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Offshore Lovag · http://offshorelovag.blogspot.com 2013.05.02. 11:34:14

Hali!

Rég jártam már a blogodon, látom halad a progress. Nemrégiben én is találtam egy nagyszerű stratégiát, eljárást, vagy inkább világnézetet. Alkalmasint egy régi jó barátom mutatta meg. Én is elkezdtem tesztelni, persze éles számlán, nekem az valahogy jobban kézre fekszik. Demo számlán tét nélkül köt az ember, köszönő viszonyban sincs a kettő egymással.

Már jó pár hete nyomatom a stratégia tesztjét, még rá kell érezzek, viszont a tőke amivel nekikezdtem kicsinek bizonyul, (500 USD) így viszont nagyon nehéz a jó RR menedzsment, de minilotokkal azért el lehet kötögetni egy darabig. Pont nemrég én is átléptem vele a bűvös 400-as negatív határt és 397 USD lett a számla. Nem kell elkeseredni, innen is van kiút, alig négy nap múlva 700 USD fölé mentem vele. Szóval csak kitartást, toljad rendületlenül amíg bírja a margin...:)

Peace
Offshore Lovag
süti beállítások módosítása