MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

Orosz rulett...

Megamind 2015.02.22. 23:32

russian-roulette-image.jpg

Érdekes dolgok történnek a világban. Gondolom az mindenki hallotta már, hogy a januári svájci "action" következtében jó pár brókercég beadta a kulcsot. Volt köztük olyan is, akiről mindenki azt hitte, hogy a világ egyik legstabilabb cég, több irodával nagy tőkével a háta mögött. Ennek ellenére sokan pofára estek. 

Az sem titok, hogy ebben az iparban - nevezzük most így - elég sok a kókler és nem nehéz olyan céget találni, amelyik nem hogy kellő tőkével nem rendelkezik, hanem olykor még az iroda is egy olyan helyre vagy bejegyezve, ahova még vagy 50 másik hasonló cég. Egy közeli ismerősömmel történt meg a dolog, hogy egy messzi országban működő cégnél nyitott számlát, mivel jók voltak a kondíciók, szép volt a weboldal stb. Ezután az történt, hogy elutalta a pénzét, ami valahogy nem akart megérkezni. Miután többször érdeklődött, egyszer valaki megunhatta a dolgot és közölték vele, hogy nem lesz megnyitva a számla. Ez van ha nem tetszik lehet pereskedni. Ehhez meg ugye csak sok sikert lehet kívánni.

Van aztán az ennél szerintem eggyel rosszabb eset, amikor valaki profitosan kereskedik. Persze ez inkább a brókernek rosszabb, nem fejtem ki miért, volt erről már szó sokszor. Tehát, szépen megy a kereskedés, profitos is a makker, majd egyszer csak kitalálja, hogy kellene itthonra is egy kis pénz, szóval utaljunk haza. 

Nem győzőm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy az ember a jó alapok, stratégia, mentális állapot mellett egy jó brókert is válasszon, mert ott még félre mehet a dolog. 

Szóval emberünk kitalálja, hogy hazautalna pénzt. Itt a hangsúly innentől a feltételes módon lesz. Mivel csak UTALNA. Ha jönne. Há' mer' ugye nem jön. Sőt mi több vizsgálat alá vonják a számláját. Hallani most ilyen esetekről főleg a magát korrektnek, lassan a "világelsőnek" kikiáltó cég esetében ütötte fel a fejét ez a probléma. Hangsúlyozzák, hogy minden oké, a CHF buli rájuk nem hatott, sőt még nyertek is rajta, ennek ellenére a kifizetések elmaradnak, jó esetben csak csúsznak, extra szar esetben pedig egy fiktív, hamis számlát lobogtatva elveszik a nyereséget. 

Igen, igen, ilyen eset is van. A hivatkozás arra irányul, hogy a delikvens visszaélt a bónusszal. Jó akár még hihető is lenne, de akkor miért akkor szólnak már csak amikor az ember utalni akarna? Vajon azt várják, hátha elbukja a sajáterőt és akkor úgyis nyernek. Csak ugye van az az eset amikor a pógár profitos lesz. A magyar support meg ködösít, hazudozik, stb. Na ilyen brókertől mentsen meg az élet.

Visszatérve emberünkre, ugyanis ő nem fiktív és a taglalt történet nem a képzelet szüleménye, nem élt vissza a bónusszal, nem csalt, csak egy jó rendszert alkalmazva (ami itt is fut a blogon) egy éve alatt megtöbbszörözte a számlát. Ahogy a blogon is látszik ez nem lehetetlen a különbség annyi, hogy én egy másik brókert választottam. Hangsúlyozom, ez nem lehetne probléma, mivel a fentebb említett cég is jónak tűnt, csak hát ami volt úgy néz ki elmúlt. Sorra gyűlnek a panaszosok, már topic-juk is van egy tőzsdés fórumon, van aki lassan pert is indít, mert a helyzet annyira elmérgesedett.

Az egész történet tanulsága sajnos az, hogy az, hogy van-e magyar support, szép-e a weboldal, adnak-e bónuszt, milyenek a kondíciók sajnos szart sem jelentenek és ez alapján nem szabad brókert választani. Egész más szempontokat vagy szempontot kell figyelembe venni, mert a sok órányi kereskedés, összpontosítás, koncentráció és a helyenként megjelenő ősz hajszál kidobott idővé és pénzzé tud válni, ha rossz helyen van a számlánk.

Hogy mi lesz ennek a vége azt még nem lehet tudni, remélhetőleg ez csak egy pillanatnyi likviditási zavar a cég részéről, és ezzel palástolják a gondokat, nem pedig annak az előjele, hogy a cég rohamos száguld a szakadék felé.

Közben azért kereskedtem is, sőt a héten is csak nem volt időm posztot írni. A múlt hét az nem lett vmi fényes, kb mínusz 150€ zárult, de ezen a héten sikerült az újabb csúcsdöntés. Egész szép mozgások voltak, sajnos a pénteki ugrásból kimaradtam, pedig az én stratégiámnak az ilyen pillanatok az erősségei, simán be lehetett volna szállni, csak már kereskedtem. Jelenleg a számla 8665€-n áll, ez az előző eredményhez képest 1278€ profitot jelent. Remélem ez a tendencia folytatódik, végül is még csak az év elején járunk, az irány jó....

21022015_2221.png

Dobok fel egy képet, hogy amúgy hol lehetett volna beszállni. Tudom, utólag mindenki be tudja rajzolni, de ment volna úgyis, hogy nem tudom mi következik. A lényeg, hogy minden beszállót MEG KELL venni, amit az adott stratégia ad. Így nem maradsz ki semmiből. Max így mint én, ha még ott se vagy.

daxi.png

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr387194863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása