MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

Bárkinek sikerülhet?

Megamind 2016.07.24. 22:36

rich-man.jpg

Az előző posztban leírtam már, hogy azért ez nem olyan egyszerű eset, mármint megtanulni profitosan kereskedni, mint ahogy azt a hirdetésekben látja az ember. Bárkinek sikerülhet? Ez itt a kérdés, amire később válasz is lesz. Szóval, nagyjából négy év kell ahhoz, hogy valaki megtanuljon normálisan, akár profitosan kereskedni. Van neked ennyi? Igen, nem, talán ha akkor sikeres leszek. Ha az utóbbi kettő választ választanád, akkor hagyd is az egészet. Neked biztosan nem fog sikerülni, de még talán annak sem, aki rászánja a napi 2-3 órát négy éven keresztül.

Mert ugye biztosíték nincs semmire. És, akkor jöjjön még egy adag a szomorú valóságból. Azok közül akik belekezdenek ebbe a szakmába, azok közül 95% megy a levesbe. Miért? Ennek több oka lehet. Lehet, hogy nem tanultál meg mindent, vagy nem jól tanultál meg minden, vagy a stratégia amit megtanultál nem neked való, vagy rosszkor kezdtél bele, vagy nem vagy képes betartani a szabályokat, meg lehet még vagy ezer oka. Tehát elég kicsi az esély arra, hogy valaki profitos legyen és ebből éljen.

Nem, nem veletek van a gond, vagyis nem csak veletek. Sok esetben olyan iskolát/tanfolyamot sikerül kiszúrni, ami már az elején félrevezet és így komoly hátránnyal indulsz. Minden tanfolyam ilyen? A többség sajnos igen. Látni kell, hogy ez egy elég jó biznisz. Először ott van a tanfolyam, majd a klubok, majd a haladó tanfolyam, majd a speciális tanfolyam, majd egy update, majd egy különleges tanfolyam, stb. Minden egyes alkalommal le lehet húzni egy kis pénzt az emberekről. És lesz aki fizet? Hogyne lenne, az emberek többsége többet akar. A 150 nettóból elég nehéz kijönni. 

Most az a sláger, hogy munkaerőhiány van az országban. Persze, hogy az van. Ki akarna tetőfedő, pék stb. lenni 180.000-ért, amikor Ausztriában ugyanezért a melóért 4-500.000-et fizetnek. Ha többen összeállnak még az üzemanyagköltség sem veszélyes. Na de térjünk vissza az eredeti témához. Tegyük fel azt az ideális esetet, amikor te elvileg - ez nagyon fontos - az öt százalékba tartozol és te sikerre vagy ítélve, mert találtál egy normális tanfolyamot, megtanultad amit kellett, begyakoroltad amit kellett, mentálisan képes vagy kezelni a nyerő és vesztő trade-eket egyaránt, normális brokit is sikerült találni aki nem húz le, nem lép le a pénzeddel, tehát minden adott ahhoz, hogy rövid időn belül felvehesd a Rockefeller nevet. DE és itt egy óriási DE.

Megváltozik az életed. Mondjuk új munkahelyed lesz, elfogy a tőkéd, vagy olyan szituációba kerülsz, hogy nem tudsz koncentrálni, mentálisan nem tudsz "jelen lenni" vagy születik egy gyereked, vagy megnősülsz vagy mindez együtt. Ilyen esetekben fontos döntést kell hoznod. Például ha bővül a családod el kell döntened, hogy mit teszel? Vagy kimaradsz a gyermeked első pár évéből és majd később megismered őt vagy nem tudsz kereskedni. Ugye itt az is a dilemma, hogy elvileg azért kereskedsz, hogy a családnak is jobb legyen. Na de ha a család menet közben elkerül téged, akkor a pénz mondjuk nem biztos, hogy boldogít. 

Ezek a nagyon nem egyszerű esetek. Mit lehet ilyenkor tenni, van-e erre megoldás és visszatérve az eredeti kérdéshez Bárkinek sikerülhet? A válasz egyszerű és egyértelmű, NEM. Tudom, ezt nem jó így olvasni, hallani, de ez az igazság. A tanfolyamokon hirdetettekkel ellentétben bárki lehet tőzsdés, nem mindenki nem lesz sikeres, tehát bárkiből nem lehet sikeres, profitos tőzsdés. Ez van, ezt el kell fogadni. Van-e azért valamiféle recept vagy megoldás a bárki problematikára? A jó hír az, hogy van igen. És hogy az mi? Még pár nap és az is kiderül.....

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr18911996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szaudi Herceg 2016.08.12. 16:22:16

A február-június közötti "Nagyszünet" után júliusban 3 írással is kényeztetted olvasóidat (engem is...). Abba ne hagyd!!! ;-)
süti beállítások módosítása