MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

1. Hét

Megamind 2013.02.02. 23:15

Stock-Market.jpg

Eltelt egy hét, amióta elindult a kereskedés a számlán. Némi magyarázatot adnék, hogy hogyan pattant ki a fejemből ez a remek ötlet, hogy kereskedéssel kellene próbálkozni. Ez azt a helyzetet demonstrálja, amikor valakinek nagyon nagyon kevés pénz áll rendelkezésre ahhoz, hogy el tudjon valamit kezdeni. Az ugye evidens, hogy pár száz ezer forinttal nem lehet megváltani a világot. Pláne nem úgy, hogy emellett mindent magunknak kell kitalálni és lehetőleg megvalósítani.

Valamint adott az a tény is, hogy megfelelő tudással, kitartással, mentális felkészültséggel, relatív rövid időn belül, minimális tőkével is lehet eredményt elérni a tőzsdén. Sokaknak ez mégsem sikerül, de NEM, hangsúlyozom NEM a tőzsdében van a hiba. Nem is a brókerben, nem is a szomszédban aki éppen szétfúrja a kurva falat napközben, az asszonyban, férjben vagy a gyerekben aki a lakásban szaladgál. A sikertelenség okát egyedül magunkban kell keresni. Ezzel a vad fordulattal a tőzsdézésre való mentális felkészülést most egy időre le is zárnám.

Ez az ötlet onnan indult, hogy én 2005-ben kezdtem tanulni tőzsdézni. Hát nem ma volt. Ezalatt az idő alatt azért láttam egyet s mást és megjártam pár tanfolyamot is. Azt még azért az elején szögezzük le, hogy ez az a szakma, ahol szinte mindig lehet valamit tanulni és kell is. Ezért is lenne jó sírfelirata a tőzsdéseknek hogy "Tanulmányait befejezte". Egy dolog aminek nincs értelme, az a tanfolyamról tanfolyamra járás és a Szent Grál keresése. Mert olyan nem létezik. Mindenkinek más a stílusa, a kockázattűrő képessége, habitusa, így mindenkinek meg kell találnia a saját stílusát, termékét. A jelen esetben annyi az eltérés, hogy ez például egy olyan stratégia, amit kis gyakorlás után bárki tudna csinálni. A nagy trükk az egyszerűségében rejlik.

Mivel ez a blog nem a Rockefellereknek írodott, így nem lesz meglepő az a bődületes indulótőke sem, amivel a kereskedés indult. Hadd kérjek meg mindenkit, hogy olyan levelekkel még véletlenül se bombázzon, hogy de nekem ennyi pénzem sincs akkor mit csináljak. Akkor kérlek vagy menj el kapálni a krumpliföldre vagy keress egy szimpatikus villanyoszlopot és vigyél magaddal egy erős kötelet is. Szóval a számla mint említettem egy elérhetetlen 400 €-val indult (gyengébbeknek ez olyan ~ 120.000 Ft) és a hétvégére 41 € profitot sikerült realizálni. Kereskedési listát nem tudok most post-olni, mert karbantartás van a brókernél, így ezen a héten legyen elég egy screenshot a számla állásáról :

fx.png

Felső sorban a számla állása, lejjebb a realizált nyereség látható. Már előre hallom az okosokat - akik most még röhögnek -, hogy mekkora teljesítmény, durván egy hét alatt, ami valójában három nap volt, mert csütörtökön nem voltam, pénteken meg más okból - amit majd még kifejtek egy postban - nem kereskedtem. Számolni én is tudok, így ha marad a tendencia akkor hó végére lesz 160 € plusz, ami úgy kb. 48.000 forint. Most lehet bekiabálni, hogy ennyi pénzből nem lehet megélni. Jó, szuper. Akkor erre csak annyit tudok mondani, hogy húzz innen a faszba öcsém. Mert aki ennél a kicsi összegnél tovább tud tekinteni az gyorsan rájön, hogy ez 10 %!!! egy hét alatt. Ilyen kicsi pénzzel hasonló eredmény nem nagyon érhető el. Vagyis biztos, de én pillanatnyilag olyat nem ismerek így ha mégis van, akkor osszátok meg majd velem is. Előre is kösz. Ami még ebben lényeges, hogy nem egy hét, hónap alatt akarunk meggazdagodni. Jelzem itt baromi sokan elrontják az egészet. Azt hiszik, hogy mindig így lesz és hogy 2 hónap múlva lehet menni Ferrarit rendelni. Hát bazd meg ha kivan a segged a gatyából akkor az kurvára nem fog összejönni. Nagyon hosszúra nem is akarom húzni, így egy kis egyszerű matekkal zárnám ezt a postot, ja meg egy titokkal. Meg tudja valaki mondani, hogy mi a gazdagság titka??

Akkor tessék nagyon fülelni és jól bevésni az észbe, meg felírni a falra, meg a tenyérre, meg belerakni a pénztárcába ha van, hogyha legközelebb meg akarnád venni a harmadik legújabb tv-t akkor mint egy STOP tábla ott virítson! Igazából ha meglátjátok el fogtok ámulni, hogy ja ezt már ismertem. Nem fogjátok fel, hogy ennek mekkora jelentősége van abban, hogy csóróként vagy gazdagon/jólétben élitek le az életeteket. Gondolkozzatok majd el, ha máshogy költenétek akkor is itt tartanátok-e? Higgyétek el érdemes változtatni. Na, akkor dobpergés, fanfare-ok és jöjjön :

A gazdagság titka a kamatos kamat elve!!!!     


Na? Nagyot ütött? Fogadjunk nem értitek. Akkor most jöjjön a matek rész amit feljebb megígértem. Ugye most 41 € sikerült keresni, ami 10% a tőként. Ez nem valami sok, ebből nem nagyon lehet megélni. DE!! Az évből vissza van még 46 hét. Ha átlagban, hangsúlyozom átlagban összejön minden héten a 10% akkor a következőképpen fest az év :

week.png

ODABASZ, NEM? Kurva matek. Ha sikerül az egész évet végigszenvedni, akkor az év végére össze lehet hozni 9.460.945 Ft-ot. Na most röhögjön az akinek nem tetszett az elején a 41 € profit erre a hétre.

Ez szerintem akkorát üt, hogy most be is fejezem, lehet elmélkedni. Hajrááá........

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr45059122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kokal 2013.02.03. 09:32:47

"a gyerekben aki a lakásban szaladgál", ezt azért ki kéne próbálnod! :)

Megamind 2013.02.03. 09:59:56

Oke, egy hatástanulmányhoz kölcsönkérem a Flórát. :)

Red Fox 2013.04.06. 22:47:49

Tetszenek az írásaid és sok mindennel egyet is értek, de azért ebbe a kamatos kamat dologba ne éld bele magad mert ez csak matek. A számlaméret ilyen arányú növekedéséhez fejben is nagyon fel kell nőni.

Ujfalusi Zsolt mondta egy OSK-n a gyors meggazdagodásra, hogy nem gyorsan kell meggazdagodni hanem nagyon :)

Megamind 2013.04.08. 07:58:11

@Red Fox:
Persze Zsoltinak igaza van, de azért láttam én már érdekes dolgokat Zsoltitól. Elég régóta még Profit-os idők előttről ismerem. Amúgy maradjunk annyiba, hogy a kamatos kamat elv nem teória, élesben is működik.

Red Fox 2013.04.08. 09:10:02

Nem is állítottam, hogy nem működik a kamatos kamat, csak egy tradernek aki kézzel köt minimális az esélye. hogy megcsinálja (nem lehetetlen). Fejben nagyon ott kell lennie minden egyes kereskedésnél.

Zsoltit nem ismertem a korábbi időkből, de én is hallottam meredek dolgokat róla :)

Rotopass 2013.04.17. 12:20:02

Red Fox-al értek egyet kamatos kamat ügyben. Mármint, hogy ilyen számok, csak elméletben léteznek. A te számolásod szerint, ugye ez a tőke 72-szerezését jelenti 1 év alatt. Ami 7200%. Míg mondjuk egy hedge fund csinál 30% és akkor ő a király. Jó tudom más a számlaméret. De mondjuk a bankban kapsz egy évre 5%-ot. Ahhoz képest is brutál. Ilyen számokkal mondjuk felveszel 1 millió kölcsönt és év végére lesz 72 millód. A következő évet nem írom le, de benne leszel a 100 leggazdagabb magyarban és akár vissza is vonulhatsz. Ilyesmiről egyenlőre nem hallottam, úgyhogy azért ezt kezeljük fenntartásokkal. Egy havi 10%-al is megháromszoroznád a tőkédet! Kis matek: Ha van 20 kötésed és mondjuk 50% találati arányod van és 50% megy a lecsóba (tehát 2% bukó, szumma -20%), akkor a többinek kell +30%-t hozni, amihez 1:3 RR kell záródnia. Mindegyiknek! Tudom van 0 kötés is, de akor is gondolj bele, hogy a heti 10%-hoz brutál jónak kellene lenned. Meg mi van ha nem is jön össze az 50% találati arány...

Megamind 2013.04.17. 12:25:26

@Rotopass:
Erre a kamatos kamat dologra térjünk vissza, ha elolvastad a 11.hét bejegyzést. :)
süti beállítások módosítása