MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

Miért buknak el sokan?

Megamind 2013.02.08. 22:45

megamind_winnerloser.jpg

A napokban beszélgettem egy ismerősömmel. Ő is olvassa a blogot. Hamarosan fel is vetődött, hogy minek is írom, hiszen lehet, hogy senki nem fogja olvasni. Vagy ha olvassa akkor meg nem fogja csinálni. De mondom, hiszen te is olvasod. Ja az más. MÁS? Mitől más? Mert ő csak úgy olvassa. Mondom ha csak úgy olvasod akkor az szuper, mert nem neked íródik. De olvasd nyugodtan, mert jó esetbe max szórakoztat, rossz esetben csak az idődet töltöd vele. És el is jutottunk ahhoz a részhez, amit már többször taglaltam, hogy jó dolog ha valaki mindenfélét elolvas, mert szélesedik a látóköre, de ha már egyszer olvas, akkor mi lenne, ha amit olvas azt esetleg fel is használná. Itt most nem az a lényeg, hogy rohanni kell tőzsdeszámlát nyitni. Korántsem, inkább arról, hogy tegyél valamit azért - persze csak ha nem vagy elégedett az életeddel -, hogy szebb, boldogabb életed legyen.  

Hadd kérdezzek valamit. Régen, mikor még kicsi voltál biztosan ragasztgattál képeket a faladra, vagy könyvbe vagy állítgattál be háttérnek mindenféle autót, mesés szigetet stb. A kérdésem az lenne, hogy ezekből mit sikerült elérni? Tudom, hogy ezek nem célok voltak, de valamilyen szinten mégis csak azok. Biztos álmodtál róla, milyen lehet egy Ferrarit vezetni vagy valami csodálatos Jimmy Choo cipőben van Chanel-ben flangálni. Hova tűntek ezek? Jött az élet, a szürke hétköznapok, és elvették ezeket? Biztosan nem. Szerinted tényleg van olyan amit a fenti táblán látsz? Tényleg van külön irány veszteseknek és nyerteseknek? Elárulom van. És tudod mi a különbség a két típus között? Egész kevésen múlik csak, hogy melyik típusba tartozz. Az egyik ezek közül a kitartás. Egyszer megkérdezték Edisont, hogy nem tartja-e bukásnak a sok kísérletet, amíg az izzó megszületett. Erre azt válaszolta, hogy az nem bukás volt, hanem tudok 10.000 módot arra, hogy hogyan nem lehet izzót készíteni. Érzed a különbséget. És ez egy másik tulajdonság. Nem a rosszra kell koncentrálni. Igen tudom, sok szituációban nehéz meglátni a pozitívumot, meg olykor szinte lehetetlen is. De alapvetően akik sikeresek azok mindig a pozitív dolgokra koncentrálnak és elképesztő kitartással rendelkeznek.

Az életben ami valamit is ér, azt nem adják ingyen. Legyen az egy kapcsolat, szerelem, értéktárgy vagy bármi. Amiért ezt feszegetem, az pont az ismerősöm, akivel beszélgettem. Amikor "elindultunk" az életbe, mindegyikünk karrierről, sok pénzről, családról álmodott. Különböző utakon indultunk el. Ő az elvileg "biztos" utat választotta, elhelyezkedett egy multis cégnél. Karriert nem futott be, de egész jó pozícióban van, remekül keres. Van családja, gyermekei. Viszont azt láttam rajta, hogy egyáltalán nem boldog. Talán emlékeztek még a buszos sztorira, hogy milyen embereket láttam akkor, na valahogy ő is így fest most. Úgy tűnt, anyagi gondjai nincsenek, de kiderült azért itt is vannak gondok. Hiába a "jó" állás, neki már - saját bevallása szerint - nincs menekvés. Ahogy jöttek a gyerekek, úgy kellett nagyobb lakás, még egy autó, stb. És itt a vége. Már nem lehet változtatni. Vagyis lehetne, de annyira jól azért nem keres. Felelős a családjáért, magáért. Nem teheti meg, hogy másba kezdjen. Fizetni kell a hiteleket, a csekkeket az ovit. A látszólag szép, kényelmes életnek amit Ő él, nagyon megkérik az árát. Nem ő dönti el mikor dolgozik, mennyit dolgozik, mit dolgozik. MUSZÁJ, minden egyes nap bemennie a munkahelyére és napi 10-12 órát dolgozni, mert különben nem tudja eltartani a családját, meg a hiteleit. "Karrier", jó pénz lett, viszont a család, a szabadidő csak látszólagos.

Itt kötnék bele egy másik tévhit. Sokan azt hiszik, hogyha többet keresnének, minden gondjuk egy csapásra megoldódna. Pedig mennyire tévednek. Ha többet keresel, többet is költesz. Nem lenne muszáj, de hát sokan nem tudják megállni. És ha elindultak a lejtőn onnan nincs megállás. Pedig csak az elején, amikor javult a helyzetük akkor kellett volna más döntést hozni. Az erre fogékony hallgatóságnak ajánlanám Robert T. Kiyosaki könyveit. Akiknek már vannak gyerekei annak különösen a Gazdag gyerek, okos gyerek, a Biztosíts pénzügyi előnyt gyerekeidnek! és a Gazdag papa, szegény papa fiataloknak címűeket. Teljesen más oldalról közelíti meg azt a kérdést, hogy hogyan is kellene elindulni az életben. De akit ez érdekel majd elolvassa a könyvet.

Visszatérve az ismerősömre, retteg attól és ez látszik rajta, hogy mi lesz ha esetleg kirúgják. Mert akkor jönnek csak az igazi gondok. Könnyen olyan drámai helyzetben találhatja magát mint több ezer másik család. Mondom, akkor kezdj bele valamibe a munkád mellett. ÁÁÁÁ, azt nem. Annyira nem gáz a helyzet, meg mibe is kellene kezdeni, meg amúgy sincs már ideje a gyerekeire, családjára, meg tőkéje sincs, meg a tököm tudja még mit fel nem hozott, ha nem állítom le még mindig  a kifogásokon agyalna. Nem mondtam neki semmit, hiszen ő CSAK olvassa a blogot. Meg egy csomó minden mást. Nem én vagyok a megmentő, korántsem akarok ebben a szerepben tetszelegni. Én csak a saját példámon keresztül próbálok lehetőségeket mutatni. Ha valaki vevő rá akkor úgyis tesz érte, hogy változtasson ha meg nem akkor marad ott ahol van. Csak nehogy jöjjön majd a pofára esés.

megamind_fail1.gif

Könnyen okozhat gondot az is, ha valaki nem hallgat másokra, nem akar másokra hallgatni. Vannak kipróbált módszerek. Sajnos tényleg sok a lehúzás, meg mindenki a könnyű pénzt hajtja, nem véletlenül van annyi tőzsdesuli se. Könnyebb a tanulókon keresni, mint kereskedni. Meg ugye itt nem lehet bukni. De azért vannak olyan kezdeményezések, könyvek, cégek, akik tényleg segíteni akarnak. Nem azért mondják el, hogy mit és hogyan kell csinálni mert nincs jobb dolguk, hanem azért, mert ez egy kipróbált dolog. Persze lehet úttörőnek is lenni, de az baromi rögös út és azt tényleg csak nagyon kevesen járják végig a sikerig. Szokták mondani, hogy nem kell feltétlenül új dolgokat kitalálni, inkább keress egy működő modellt és másold le. De egy valamire vigyázz. Egy az egyben lemásolt dolgok SOHA nem működnek. Hogy miért nem? Azért, mert az eredeti ötletben benne van a kitaláló egyéniség és valami pluszt ad ezáltal az ötletnek. Te is tegyél valamit "magadból" - ne késsel, fűrésszel - az ötlet mellé. Lassan elkészül az Easy money - A könnyű pénz post amiben olyan ötletek lesznek, hogy el fogtok ájulni. Annyira egyszerű dolgok, amiket bárki megcsinálhat, bármikor, különösebb tőke nélkül. DE!! Kitartás ehhez is fog kelleni. 

Alapvetően sokan azt hiszik, látva az "elit" réteg néha megkérdőjelezhető húzásait, hogy könnyen meg lehet gazdagodni, sikeressé lehet válni. Sajnos ha nem tartozol a felső tízezerbe, nincsenek nagyon jó beosztásba ismerőseid akkor neked a sikerhez, gazdagsághoz vezető út jóval hosszabb és göröngyösebb lesz. Nem úszod meg, hogy ne kelljen változnod. Változnod kell a hozzáállásodban, a cselekedeteidben, gondolkodásmódodban. Sokan le akarnak majd húzni - mind anyagilag, mind mentálisan -, szóval nagyon résen kell lenned. De mit nyerhetsz azáltal, hogy a "nyerő" csapatba tartozol? Azon felül, hogy olyan anyagi biztonságot teremthetsz ami nem függ másoktól, nem akarnak lehúzni, nem vernek át a partnereid, lesz időd a családodra, magadra, bármire amire csak akarsz, nem akarsz öngyilkos lenni amikor meglátsz egy csekket, látod felnőni a gyermekeidet? A poszterek a falról, a vágyaid a fejedből meg fognak elevenedni. És ez tesz valakit nyertessé. A sikert nem csak pénzben mérik...... 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr745069446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kokal 2013.02.09. 18:05:24

Most olvasom:
MJ DeMarco: Gyorsítósáv a milliókhoz című könyvét
Mindenkinek el kellene olvasni, bárhol is tart az életben.
Mi a vagyon:
" A vagyon nem anyagi javakat, pénzt vagy "holmikat" jelent, hanem három egészen más, alapvető fontosságú dolgot: a családot (emberi kapcsolatokat), az egészséget és a szabadságot (a választás szabadságát). Ezen a három alappilléren - a vagyon szentháromságán - belül lelsz rá a valódi gazdagságra és boldogságra."
Ha ez összejön, szerintem az az igazi siker.

Megamind 2013.02.11. 10:11:17

Pontosan ilyesmire gondoltam, bár mivel eléggé anyagias világban élünk ezért sajnos bizonyos dolgok eléréséhez relatív sok pénzre van szükség. Vagyis nem is az eléréséhez, hanem az élvezéséhez. Mert mit ér egy gyerek egy szerető család, ha a munkád miatt nem tudsz velük lenni.....
süti beállítások módosítása