MegaMIND

Kitartás kell! Kitartás ahhoz, hogy 50 évesen ne arra ébredj, hogy egy egyszobás panelban laksz egyedül és azon merengsz, hogy mi lett volna ha évekkel ezelőtt cselekszel. Teszel azért, hogy ne ez legyen a vége. Mert IGEN jól érzed ezért csak te vagy a felelős. Mert lusta voltál vagy kényelmes. Igazából mindegy is miért elégedtél meg azzal, hogy szar munkahelyed van, a főnököd folyamatosan baszogat, a kollégák meg fúrnak. Egyszerűbb volt sört vedelni vagy kávézgatni járni, meg Mónika show-t nézni a remek melód után..............                                                                                                                                                                                        

megamindblog@gmail.com

Facebook

Utolsó kommentek

  • Xlendon: @Szaudi Herceg: Hercegem, nem jön.... Lesz még bejegyzés vajh? (2018.01.10. 17:17) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Szaudi Herceg: 1., "remélhetőleg idén augusztusig le is zárul, utána majd visszatérek ide" augusztus elmúlt, szeptembert átaludtuk, októberben nem történt semmi, novemberről meg inkább ne beszéljünk, tehát decembe... (2017.12.15. 22:08) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Na, hajrá! Azért jelentkezz még! (2017.03.24. 02:30) Nem tűntem el.....vagyis de
  • Xlendon: Ja, de legalább egy búcsúposztra visszatérhetne :) Meg, hogy mi történt azóta (2017.02.16. 20:38) Akkor merre van az arra?
  • Szaudi Herceg: Kár érte. (2017.02.16. 10:16) Akkor merre van az arra?
  • Utolsó 20

38. Hét

Megamind 2013.10.27. 23:50

megamind_dynamo.jpg

Csak a kezemet figyeljétek mert csalok! Lehetne ez is a címe a heti posztnak. Nagyon elterjedtek a metás platformok, sőt az átlag szinte ezeken tradel csak. Korábban nem írtam erről, most is csak egy érdekes videó miatt hozom fel ezt a témát. Gondolom mindenki tisztában van azzal, hogy a meta platform tökéletes melegágya annak, hogy megszivassa a bróker az ügyfelét. Nem mondom, hogy mindenki meg is csinálja, de a lehetőség adott, és hát lássuk be, nehéz elhinni, hogy akad olyan szereplő a piacon, aki nem él ezzel a lehetőséggel.

Ismerek olyan programozót, aki brókereknek ír naplózó, manipuláló, stb. szoftvereket. Nem szívesen beszél róla, de ő csak programozó és a meló az meló, szóval nem csinál lelkiismereti kérdést a dologból. Soha nem kereskedtem metás felületen és valószínűleg soha nem is fogok. Sem a működés, a használat, sem a "bónuszok" nem tetszenek, így ezt kihagyom. A legrosszabb az egészben, hogy nincs is olyan nehéz dolga a brokinak. Az árat képes manipulálni, és nem is kell neki nagyon erőlködnie, hogy elszedje a többség pénzét. Mindig azt mondom, hogy keress valamit, ami előnyt nyújt a többiekkel, a piaccal, a brókerrel szemben és úgy menj ki kereskedni. A többség ugyanazt a pár stratégiát használja, vagy kombinálja, de mivel az alapok azonosak, így pl. a stopkezelés szinte mindenkinél megegyező.

Ebből adódik is, hogy a bróker hipp-hopp viszi is a stopokat. A naplózásnak és egyéb eszköznek köszönhetően nem is kell törnie magát, mert a program kidobja, hogy hol a többség stopja, meddig kell elhúzni az árat, hogy a stopokat le lehessen halászni. Így lehet az, hogy valamiért pont ott fordul az ár, ahol a többség stopja van. Milyen véletlen? Bizonyítani elég nehéz, hogy ez történt, meg mikor történt és mikor nem. Ezért is mondja egy-két oktató, hogy ha mindenáron devizát akarsz kereskedni akkor legalább ne a forexen csináld, mert az árak nem egységesek, így ahány bróker annyi fajta ár. A legtutibb húzás, amikor visszamenőleg megváltoztatják a gyertyát. Ez elég faszántos egy húzás, mert valaki épp trend-, vagy szinttörésre száll be, és ami mondjuk most jó beszálló, az nem biztos, hogy később is jónak fog látszani. 

Akinek kétségei vannak a fentiekkel kapcsolatban, azoknak ajánlom ezt a videót, és majd utána lehet elmélkedni, hogy akkor most mi is van. A videóért amúgy a köszönet Zolit illeti. Ezúton is köszönöm, hogy ezt megtalálta és elküldte hozzá a linket. Ha esetleg mégse menne, mert mondjuk "véletlenül" eltűnt, akkor írjatok és felteszem valahova. A videót le kell tölteni és utána lehet megnézni. Katt a "Télécharger le fichier" gombra. Nem kell félni nincs vírus.

Lenne még egy másik témám is, a robotok. Egy korábbi posztban már kifejtettem a véleményem a robotos kereskedésről, ami azóta sem változott meg. Szerintem a többségük szemétre való, már csak a működésükből adódóan is. Kivételt képezik a pozíciót menedzselő és egyéb félautomata robotok. Ezek teljesen más kategóriát képeznek, mert inkább a kereskedést hivatottak kényelmesebbé tenni. Viszont az alapgondolat, hogy vegyünk egy robotot, aminek mostanáig jó volt a hozama (feltéve hogy nincs manipulálva) és eresszük rá egy számlára és hozza nekünk a pénzt az teljesen irreális. Már csak a piac karakterisztikája miatt is. De ezt most nem fejtem megint ki, akit érdekel olvassa el a korábbi cikket.

Amiért ezt mégis megint felhoztam az azért van, mert léteznek különféle robotprogramozó tanfolyamok. Írt is egyről egy "áldozat", ami kb. 400.000-be fájt neki és eredményként ledarálta a számlát. Plusz nem is robotot írni tanították meg ha jól vettem ki, hanem a cég által kiötlött robotot beállítgatni, programozgatni. Na most a legrosszabb az, ha azt se tudjuk, hogy milyen stratégiát köt a robot. Itt mondjuk ilyenről talán nem volt szó, legalábbis remélem, hogy 4 kilóért az is kiderült, hogy milyen stratégia áll a robot mögött, viszont robot ide-oda ez baromi borsos ár. Főképp úgy, hogy utána nem jönnek az eredmények.

Szóval a lényeg annyi lenne, hogy legyetek nagyon óvatosak ezzel a "megtanulok robotot programozni és dől majd a lé" dologgal, mert ez nem így működik. Először is kellene egy működő stratégia. Ha ez megvan utána jöhet a programozás. Viszont elképzelhető, hogy a működő stratégiát nem lehet leprogramozni. Ez van nálam is. A stratégia relatív egyszerű és minimális a szubjektív elem, viszont még nem volt programozó, aki működőképes robotot tudott volna programozni. 

Ha mégis valaki ilyenre adja a fejét, az számoljon azzal, hogy ezzel hetek, hónapok fognak elmenni. A tesztelést nem lehet kihagyni. A robotnak minden piaci helyzetben teljesítenie kell. Értem ezalatt, hogy nem darálhatja le a számlát akkor, ha DD szakasz jön. Ez a robotos megoldás kívülről sokkal vonzóbb, mint amit a valóság mutat. Nem vagyok nagy robot rajongó, de adtam a dolognak esélyt, mert hátha, kitudja, lehet ez a jövő. De ez nem az. Ha meg valakinek mégis sikerül normális robotot csinálni az meg tuti nem lesz kapható kereskedelmi forgalomba, pláne nem 29-49$-ért. Tudom, mert mi is magunknak akartuk csak megcsinálni.

Aki maradna a kézzel kötésnél, azoknak mondom, hogy lesz egy előadás alig két hét múlva. Lesznek eszközök, stratégiák melyek komoly előnyt adhatnak a brókerrel szemben. Már nem kell sokat aludni...   

Majd elfelejtettem a heti eredményt. A DAX all time high-on. Ezt is megértük. Ettől függetlenül szerintem a mozgása csúnya. Sok oldalazás, majd fasza gap-es nyitások. Mindegy, a lényeg ez a hét is pluszos lett. Nem sok 2,8% a hétre, de legalább halad felfelé. Összegben ez úgy néz ki, hogy 20 pont vagyis 20€ profit lett, így a számla 726€-n áll. Szokták mondani (amiben én nem hiszek) az október többnyire egy gyenge hónap. Az azért mondjuk tény, hogy a napi range jó 130 pontról lejött 90-re. Van olyan nap, amikor az egész napos mozgás 41 pont. Abban azért nehéz nagy profitra lelni, még szerencse, hogy vannak más termékek is....

2013-10-25_1230.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megamind.blog.hu/api/trackback/id/tr955598916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása